Neverjetna dvojna zmaga mladincev v Avstriji

Neverjetna dvojna zmaga mladincev v Avstriji
12.08.2015 AVTOR: D. Z.
V 3. etapi dirke Radjugendtour za mladince sta Aljaž Jarc in Aljaž Omrzel slavila dvojno zmago.

Na dirki ASKO ARBO Radjugendtour je za mlajšimi mladinci že tretja etapa. Tokrat so Slovenci spet igrali najvidnejše vloge. Govorimo o kraljevski etapi, v kateri so morali kolesarji prevoziti šest krogov, dolgih 11,5 km. V vsakem krogu je bil 3,3 km dolg vzpon z nadmorsko višino 150 metrov. V drugem krogu je najprej napadel Luka Sagadin, ki si je hitro privozil minuto in pol prednosti. Dobil je leteči cilj, v ospredju pa je vztrajal več kot dva kroga.

Do odločilnega napada pa je prišlo na začetku zadnjega kroga, ko sta takoj po letečem cilju skočila Aljaž Jarc in Aljaž Omrzel. Do vrha vzpona sta si privozila pol minute prednosti. S složno vožnjo sta do cilja to prednost samo še povečevala. Ujeti ju ni mogel nihče več in razveselila sta se lahko prvega in drugega mesta. Jarc je zmagal, Omrzel pa je bil drugi. Glavnina je zaostala za 44 sekund. Sprint za tretje mesto je pripadel Wittenbergu, medtem ko je četrto mesto zasedel Nik Čemažar.

V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Švicar Til Steiger, ki ima štiri sekunde prednosti pred Niklasom Marklom in osem pred Kenom Conterjem. Jarc je napredoval na osmo, Omrzel pa na deveto mesto. Prvi zaostaja za 23 sekund, drugi pa za 40 sekund. Slovenska reprezentanca je tudi prva med ekipami in ima dobrih 50 sekund prednosti pred Luksemburgom. Za manj kot minute zaostaja samo še Avstrija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ