Neverjetna natančnost! Preverjali kolesa najboljših in vsa tehtala 6,8 kg!

Neverjetna natančnost! Preverjali kolesa najboljših in vsa tehtala 6,8 kg!
19.07.2013 AVTOR: D. Z.
Po kraljevski 18. etapi na dirki po Franciji, ki se je končala na vrhu Alpe d'Hueza, so komisarji preverili kolesa nekaterih kolesarjev. Rezultati so bili zanimivi.

Froome, Riblon, van Garderen, Contador in Rodriguez
Potem, ko so še drugič prišli na vrh vzpona na Alpe d'Huez in prečkali ciljno črto v 18. etapi, so morali kolesa komisarjem prepustiti Christophe Riblon, Christopher Froome, Alberto Contador, Tejay van Garderen in Joaquim Rodriguez. Pri pregledu koles je šlo predvsem za tehtanje le teh.

Tako so hoteli preveriti, če so se proizvajalci oziroma mehaniki posameznih moštev držali pravila Mednarodne kolesarske zveze, ki govori, da kolo ne sme biti lažje od 6,8 kg. Komisarji so pregled koles napovedali že med samo etapo, imena kolesarjev pa so razkrili šele kasneje.

Contadorju preverili obe kolesi
Zanimivo. Alberto Contador je med dirko dvakrat zamenjal kolo. Enkrat še preden so se kolesarji prvič povzpeli na Alpe d'Huez, drugič pa potem, ko so ga po napadu v spustu s Col de Sarenne ujeli. Torej tik preden so se kolesarji še drugič podali na Alpe d'Huez. Velonews.com piše, da naj bi pregled koles napovedali prav v času med eno in drugo Contadorjevo menjavo kolesa.

A kasneje naj bi komisarji preverili obe Contadorjevi kolesi in obe naj bi tehtali, ne boste verjeli, natančno 6,8 kg. Pravzaprav so natančno to težo izmerili pri vseh šestih kolesih, ki so jih preverili. »Včasih moramo preveriti, če kolesarji spoštujejo pravila. Za pregled smo se odločili na začetku etape, « je dejal Ucijev predstavnik Mottet.

Prav vsa kolesa tehtala 6,8 kg
Zanimivo pa je, da so na primer van Gardernovo kolo BMC SLR01 preverili takoj, ko je Američan prišel v cilj, Froomovo kolo Pinarello Dogma 65.1 pa šele 40 minut po prihodu v cilj. Pripeljal ga je športni direktor Nicolas Portal, ki je priznal:

»Nič ne povejo. To je presenečenje. Rečejo samo, OK. Tvoje kolo, tvoje kolo, tvoje kolo. To je loterija. Kot doping. « Prav zanimivo. Prav vsa kolesa, ki so jih stehtali, so bila težka natančno 6,8 kg.

Kazen za prelahko kolo je lahko zelo huda
Prej omenjeni kolesarji uporabljajo kolesa naslednjih znamk: Pinarello (Christopher Froome), Specialized (Alberto Contador), Christophe Riblon (Focus), Joaquim Rodriguez (Canyon) in Tejay van Garderen (BMC). Če bi bilo katero izmed koles prelahko, pa lahko kolesarja doleti zelo huda kazen.

Tudi izključitev z dirke. To se je nedavno zgodilo izkušeni kolesarki Fabiani Luperini. Na ženski različici dirke po Italiji je bilo njeno kolo – vozila je kolo znamke Kuota – zgolj sto gramov lažje od najnižje meje. Luperinijevo so diskvalificirali, pa čeprav se je borila za najvišja mesta.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
nejchy 19.07.2013 01:19

in ka je fora te umejitve, kaj se bi zgodilo, če bi dovolili npr. 5.8kg? ;)

RuffRyder 19.07.2013 06:50

za moje pojme se z tem rahlo zavira napredek v industriji 

čudno ....

copi 19.07.2013 07:01
@nejchy:

in ka je fora te umejitve, kaj se bi zgodilo, če bi dovolili npr. 5.8kg? ;)

Bi se komu sesedel pod ritjopresenečen

efijy 19.07.2013 08:31

Neverjetno! Js sem pa mislil pol kilce gor al pa dolkaže jezik

FAUSTO 19.07.2013 08:40
@nejchy:

in ka je fora te umejitve, kaj se bi zgodilo, če bi dovolili npr. 5.8kg? ;)


Nč se ne bi zgodilo. Samo sistem je tak in počasi spuščajo meje...verjetno bo kmalu dovoljeno voziti še lažje kolo. Ampak kolesa bi se morala tehtati neposredno v cilju in ne na startu, ker nepridipravi dajo led v podsedežno cev ...ki se pa stopi do starta:)

alexb 19.07.2013 09:31

Fausto: piše da so tehtali na koncu etape. Sam take se vid, da pol extra švicajo :)

bluesky 19.07.2013 09:54

Teža je omejena verjetno zaradi varnosti.

FAUSTO 19.07.2013 10:10

No, zdaj so nekaterim začeli tehtati tudi po dirki... Je pa še za nekaj dobra ta "pretežka" omejitev...vsi namreč (razen na gortskih kronometrih) vozijo zelo udobne, težke sedeže...kar pripomore k boljšem zdravju...in zregulira težo. Moje kolo iz prodajalne pripeljano ima točno 5,9 kg torej skoraj kilogram manj kot pa je dovoljeno in je serijsko narejeno...in če zamenjam sedež z bolj udobnim in dodam powermeter je kilogram težji...drugje ne morejo dodati, razen, če ga obtežijo z lepljivimi utežmi oz. "plombo".
Torej, nekoč je znan proizvajalec ultra lahkih okvirjev izjavil, da delajo uslugo kolesarskim zadnjicam...da sedijo na bolj udobnih sedalih oz. razpihujejo proizvodnjo normalnih sedežev:)

RuffRyder 19.07.2013 23:27
pomoje ima pa to malo veze z industrijo usakih toliko spustijo mejno težo pa usako leto so zunaj lažje komponente ki jih potrošniško naravnana družba z entuziazmom menja
kolesarrr 20.07.2013 08:14

Koliko časa pa že velja omejitev 6,8 kg?

hybrid 20.07.2013 09:38

Predolgo.

RuffRyder 20.07.2013 22:43

Aja potem pa se oproščam ker sem prehitro naglas razmišljal :) 

 

Ta omejitev je potem zaradi??? 

Smuk_007 21.07.2013 14:28

Na kolesa ki so tovarniško lažja od 6,8 kg nalepijo svinčeno utež, da pridejo na dovoljeno omejitev.

Hrast 21.07.2013 15:11

Če bi se ravnali po formuli ena kakšnih 40 let nazaj, bi se morda zgodilo, da bi se kakšen bicikl kar prelomil, če ne bi bilo omejitev v teži. Seveda ni vmesna primerjava, ampak teoretično bi lahko močno stanjšali vse komponente.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ