Neverjetnemu Mateju Mohoriču napet zaključek in majica!

Neverjetnemu Mateju Mohoriču napet zaključek in majica!
25.08.2018 AVTOR: DZ, foto: BettiniPhoto/TBM

Matej Mohorič nadaljuje z izjemnimi predstavami. Dobil je tretjo etapo na dirki po Nemčiji. Obenem je prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Že v drugi etapi dirke po Nemčiji je bil Matej Mohorič zelo blizu zmage. Po izjemnem spustu in napetem sprintu je osvojil drugo mesto. Le za nekaj centimetrov ga je uspel prehiteti domačin Schachmann, ki je v tretji etapi branil tudi vodstvo v skupnem seštevku. Tretja etapa je kolesarje popeljala od Trierja do Merziga. Dolga je bila 177 kilometrov. V zadnjih 50 kilometrih pa je bila še posebej razgibana, saj so se zvrstili štirje kategorizirani vzponi. Zadnji vzpon sicer ni bil kategoriziran, so pa kolesarji na vrh prišli zgolj sedem kilometrov do cilja. Sledil je samo še spust proti cilju.

Pobeg dneva je uspel sedmerici kolesarjev. Ubežno skupino so sestavljali Johannes Hodapp (Sauerland), Oscar Riesebeek (Roompot-Nederlandse Loterij), Juri Hollmann (Heizomat), Rick Zabel (Katjuša-Alpecin), Jevgenij Šalunov (Gazprom-Rusvelo), Robin Carpenter (Rally Cycling) in Adam Hansen (Lotto Soudal). V beg so se podali po 30 kilometrih dirkanja in si po slabih stotih kilometrih privozili štiri minute prednosti. Potem pa so se pri Quick Stepu - branili so vodstvo v skupnem seštevku - odločili, da to razliko nekoliko zmanjšajo. Ob vstopu v zadnjih 25 kilometrov so imeli ubežniki še vsega pol minute prednosti.

Zadnji izmed ubežnikov se je predal Carpenter. Že pošteno razredčena skupina z najboljšimi ga je ujela osem kilometrov pred ciljem. Na zadnjem vzponu sta napadla Barguil in Weening. Prva sta prečkala vrh in se podala proti cilju. Skupina za njima je bila dovolj pozorna in dovolj hitra. Barguil se sicer ni želel predati, a ujeli so ga ob vstopu v zadnji kilometer. Z napadom je poskusil tudi Bardet. A nič ni pomagalo. Sledil je napet sprint razpotegnjene skupine, ki ga je poskušal nekoliko prehiteti Vasilij Kirijenka. Prvi je s pravim sprintom začel Politt, a Mohorič je trenutno izvrstno pripravljen.

Pokazal je izjemno pospeševanje. Po več kot štirih urah dirkanja se je veselil zaslužene zmage. Nils Politt je bil drugi, tretji pa Pieter Vanspeybrouck. Do te etape vodilni Schachmann je bil sedmi. To pa pomeni, da je Mohorič prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Schachmann za njim pred zadnjo etapo zaostaja za šest sekund. Politt pa za deset. Ravno toliko tudi Tom Dumoulin na četrtem mestu. Mohorič je z 28 točkami tudi najboljši kolesar v boju za majico najboljšega po točkah. Na prvem mestu je tudi med mladimi kolesarji.

"Današnji načrt je bil, da poskušam z napadom, in da poskušam dobiti etapo, morda obleči majico vodilnega. Tokrat sem bil bolj potrpežljiv kot včeraj. Na prvih vzponih so kolegi pokrivali napade. Sam sem ciljal samo na zadnji vzpon. Pod klanec me je Heino pripeljal do odlične pozicije," je v uradni izjavi za javnost pojasnil Mohorič in dodal: "Na žalost zaradi nasprotnega vetra nisem mogel narediti razlike. Zato sem se odločil, da počakam in se osredotočim na sprint. Pred sprintom sem si uspel priboriti dobro pozicijo. Na koncu se je vse izšlo popolno. Uspelo mi je zmagati, kar je odlično."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ