»Neverjetni lov« Jacka Thompsona za kolesarji na Touru zdaj tudi kot dokumentarec

»Neverjetni lov« Jacka Thompsona za kolesarji na Touru zdaj tudi kot dokumentarec
16.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Jack Thompson

Ob boku letošnje dirke po Franciji smo spremljali kar nekaj zanimivih ultramaratonskih podvigov kolesarjev. O Lachlanu Mortonu smo že pisali, v virtualni boj s kolesarji na dirki po Franciji pa se je podal tudi Jack Thompson.

Jack Thompson je avstralski ultrakolesar, ki se je v preteklosti že podal na nekaj neverjetnih podvigov, denimo v treh zaporednih dneh je v treh različnih državah opravil z Everestingom. Letos poleti se je v sodelovanju z Wahoojem lotil novega podviga – prehiteti je želel karavano Toura do Pariza, pa čeprav je štartal deset dni za tekmovalci v Franciji.

Avstralec se je na pot podal med prvim prostim dnem na Touru, prevozil pa je vse etape dirke po Franciji, kar je skupno prineslo 3552 kilometrov in skoraj 128 ur na kolesu. Thompson si je za cilj postavil, da pred karavano pride v Pariz, kar je na koncu pomenilo, da je na kolesu vsak dan preživel okrog 14 ur.

Od cilja do štarta naslednje etape je potoval z avtobusom, spremljala pa ga je ekipa petih spremljevalcev, ki so opravljali vloge mehanika, maserja, kuharja in voznika. Avstralcu je podvig uspel, na Elizejske poljane je prišel pred Tadejem Pogačarjem v rumeni majici.

Zdaj je na YouTubeu na voljo tudi 33-minutni dokumentarec o njegovem podvigu, v katerem opisuje tudi, kako mu ultramaratonski dnevi na kolesu pomagajo pri spopadanju z depresijo, s katero se že nekaj let bori.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ