Neznanci na Golovcu porušili del trejla

Neznanci na Golovcu porušili del trejla
06.03.2019 AVTOR: Jure Klančar FOTO: Gašper K.

Na eni znanih golovških kolesarskih poti so neznanci uničili delo lokalnih prostovoljcev.


Golovec je ena največjih zgodb o razvoju MTB kulture v Sloveniji, saj tam že nekaj let raste sistem vzdrževanih trejlov. Le par obratov pedal od centra Ljubljane se skriva pravi kolesarski raj, z več uradnimi trejli, ter tudi nekaj neuradnimi, ki jih vzdržujejo razni prostovoljci ter uporabniki poti.


Vandali so na sredi poti pustili nevarne prepreke s štrlečimi žeblji.

In eden teh poti – t. i. airline – je nedavno postal tarča vandalov, ki so uničili več lesenih objektov ter za seboj pustili razdejanje z nevarnimi žeblji na poti. Uporabniki kolesarskih poti so ogorčeni, saj je bilo v izgradnjo tega izjemno popularnega trejla vloženih več 100 ur dela, vendar tudi želijo opomniti, da je na Golovcu več kot dovolj prostora tako za sprehajalce kot za kolesarje ter da ni razloga za taka uničevalna dejanja.

Značke: Gorsko
Komentarji
Mile 07.03.2019 09:09
Vprašanje ali je dovoljeno tukaj z bajkom. Vem pa da so zelo moteči ker šibajo po Golovcu po singlcah in ne po italijanki. Tam pa sigurno ne smejo s kolesi, tako da je tole delo pohodnikov. Tukaj bi morala policija malo bolj nadzirat, včasih so šli s konji na obhod.
steveO 07.03.2019 22:28
To lahko naredi le pokvarjen človek brez vesti. To je hudoben človek.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano