"Ni še odločeno, če bo Vingegaard nastopil na Touru"

"Ni še odločeno, če bo Vingegaard nastopil na Touru"
21.10.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sezona dirk svetovne serije se je praktično šele končana, a že se sprašujemo, kje bo kdo izmed velikih zvezdnikov nastopal naslednje leto.

Sicer je sezone šele dobro konec, a nekatere ekipe se že mudijo na prvih spoznavnih pripravah pred novo sezono. Člani Ineosa so v Nici, moštvo UAE Team Emirates pa seveda v Združenih arabskih Emiratih. Tadej Pogačar je že bolj ali manj jasno napovedal, da bo naslednje leto spet nastopil na dirki po Franciji. Zdaj pa mnoge zanima, kako si bosta vloge pri Jumbo Vismi porazdelila zmagovalec letošnjega Toura Jonas Vingegaard in Primož Roglič.

Ni še povsem jasno, pravi glavni športni direktor Merijn Zeeman: "Ni še odločeno, če bo Vingegaard nastopil na Touru. Jonas je zdaj na dopustu. Ko se bo vrnil, želim prisluhniti njegovim načrtom. Seveda se zdi samoumevno, da če osvojiš rumeno majico, potem jo želiš naslednje leto braniti. Zato si predstavljam, da bi to bila logična odločitev, a ni tako jasna. O tem se želim pogovoriti z Jonasom in ostalimi trenerji."

Očitno je mnogim zelo všeč tudi že predstavljena trasa dirke po Italiji za leto 2023. Italijani so se odločili, da se vrnejo v nekoliko bolj “stare” čase in tako bodo kolesarjem ponudili več kot 70 kilometrov v treh posamičnih vožnjah na čas. Predvsem zadnji teden je nadvse zahteven, vključno z gorskim kronometrom dan pred koncem. "Jonas Gira še ni vozil in zato bi to prav lahko bila zanj prava izbira. Če si bo tega želel," je še dodal Zeeman.

Obenem je nekaj besed namenil tudi Primožu Rogliču: "Želim slišati tudi Primoževo mnenje in želim prisluhniti vsem našim strokovnjakom za pripravo ter trenerjem. Vse to nam vzame približno dva meseca. Decembra bomo že vedeli, kako pa kaj." Zeeman je več besed namenil trasi dirke po Italiji. Izpostavil je, da je ta zares pisana na kožo tistim, ki so odlični v vožnji na čas, pa čeprav je tudi veliko vzponov. Zeeman meni, da si lahko na tako dolgih vožnjah na čas pridobiš veliko prednost.

Zato ima Jai Hindley malo možnosti za ubranitev letošnje zmage: "Kaj pa Jonas? Poglejte zadnji dve vožnji na čas na dirki po Franciji. Je pravi specialist v vožnji na čas. Še posebej, ko je odlično pripravljen. Pogačar je tudi specialist za vožnjo na čas. Remco Evenepoel ravno tako. Rekel bi, da bi lahko četverica Primož, Jonas, Pogačar in Evenepoel na Giru odlično nastopila. So najboljši kronometristi na svetu."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ