Nibali o ponudbi Tinkova: "Največji štirje kolesarji ne potrebujemo tega denarja"

Nibali o ponudbi Tinkova: "Največji štirje kolesarji ne potrebujemo tega denarja"
11.10.2014 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali se je odzval na milijonsko ponudbo Olega Tinkova in pojasnil, da gre zgolj za nastopaštvo in da ga zaradi denarja Rus ne bo videl nastopati na vseh tritedenskih dirkah v eni sezoni.

O ponujenem milijonu evrov Olega Tinkova štirim kolesarjem (Contador, Nibali, Quintana in Froome), ki bi v sezoni 2015 nastopili na vseh treh tritedenskih dirkah smo že pisali. Tudi o prvem odzivu Vincenza Nibalija, ki je svoje mnenje izrazil na twitterju, smo že pisali.

"Če bi bil v koži Olega Tinkova, bi ta milijon evrov uporabil za sestavo ekipe z mladimi kolesarje. Za boljšo prihodnost," je zapisal zmagovalec letošnje dirke po Franciji. Tinkov mu je seveda odgovoril: "Zakaj? Lahko naredim oboje."

A Nibali se je bolj razgovoril v intervjuju za tuttobiciweb.it. Italijan je dal jasno vedeti, da se s to ponudbo ne strinja: "Ne gre za denar, ampak za program, za postavitev ciljev in nenazadnje za to, kako želiš preživeti življenje. Že priprave na eno tako veliko dirko kot je Tour de France vzamejo ogromno časa in napora. Kolesarji smo ogromno časa oddaljeni od doma in družine. Družino pustimo doma, zato da nastopamo na dirkah ali pa smo na daljših pripravah."

In potem je bil Nibali še nekoliko bolj natančen: "Nastopiti na vseh treh dirkah bi bilo nečloveško. Vsaj zame. Tinkov na mizo vrže po 250 tisoč evrov za vsakega od četverice kolesarjev. Tu ne gre za denar. Gre za težavo pri pripravah in odrekanje, žrtve. Kar se mene tiče, ne živim zgolj za kolo. Denar pride prav, a tega na srečo imam. Zato zdaj dirkam zaradi ambicij, zaradi strasti in želje po tem, da sem še boljši."

Plače takih kolesarjev, kot so Nibali, Quintana, Contador in Froome so sicer skrivnost, a bolj ali manj je jasno, da zaslužijo krepko več kot dva milijona evrov na sezono. Prav zato je jasno, da se takih izzivov ne bi šli za zgolj 250 tisoč evrov. "Ponuditi milijon evrov štirim zvezdnikom tritedenskih dirk je zgolj način, kako se okititi s tujim perjem. A širje favoriti za največje tritedenske dirke njegovega denarja ne potrebujejo," je še dejal Nibali. Morda bi kolesarji drugače razmišljali, če bi Giro in Vuelto nekoliko skrajšali, kar je v zadnjih dneh spet izpostavil Patrick Lefevre, sicer vodilni mož mošstva Omega Pharma Quick Step.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ