Nibali tudi uradno v Astano!

Nibali tudi uradno v Astano!
02.08.2012 AVTOR: D. Z.
Zdaj je tudi uradno. Vincenzo Nibali je podpisal dveletno pogodbo s kazahstansko ekipo Astana.
Tretji z dirke po Franciji se je z Astano dogovarjal že več mesecev in očitno so ga pri kazahstanski ekipi prepričali, da se je odločil za prestop iz Liquigasa, kjer je bil večji del svoje kariere in kjer je dosegel tudi največje uspehe. Med drugim je bil dvakrat tretji na dirki po Italiji, dobil je dirko po Španiji in bil drugi na klasiki Liege-Bastogne-Liege.

Novico o uradnem podpisu pogodbe je potrdil tudi podpredsednik Kazahstanske kolesarske zveze Allen Chayzhunusov. Skupaj z Nibalijem pa sta pogodbo z Astano podpisala tudi njegova zvesta pomočnika Valerio Agnoli in Alessandro Vanotti. Astana, za katero vozita tudi Jani Brajkovič in Borut Božič očitno postaja vse bolj italijanska. Poleg treh omenjenih kolesarjev letos v tem moštvu že vozi šest Italijanov.

Nenazadnje je tudi glavni menedžer Giuseppe Martinelli Italijan. Iz moštva so sporočili, da so pogodbo vse do konca sezone 2014 podaljšali tudi z domačim upom Makimom Iglinskim. Kazahstanec je letos zablestel z izjemno zmago na najstarejši klasiki Liege-Bastogne-Liege, ko je v zaključku ujel in prehitel prav prej omenjenega Nibalija.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ