Nibali: Lahko bi rekel, koga je moral premagati Froome?

Nibali: Lahko bi rekel, koga je moral premagati Froome?
28.12.2014 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali na provokacijo odgovoril s provokacijo
Veliki zmagovalec dirke po Franciji Vincenzo Nibali je dejal, da zaradi odstopov Frooma in Contadorja njegova zmaga ni nič manj vredna.
Letošnji Tour de France je bil zares zanimiv. Zaradi padcev in poškodb sta ga morala zapustiti branilec zmage Christopher Froome in Alberto Contador. Vse skupaj pa je znal najbolje unovčiti Vincenzo Nibali. Vse od njegove zmage naprej, se je velikokrat namigovalo, da je Italijan dirko dobil prav zaradi odstopov dveh kolesarjev, ki sta na dirkah pred Tourom pokazala precej boljšo formo.

"Globoko v sebi sem vedel, da sem bil močan. To sem dokazoval vse od začetka do konca. V Angliji sem dobil etapo, ko sta bila še oba v igri. Bil sem najmočnejši na tlakovcih, ko sta bila še oba prisotna. Bil sem spredaj od prvega klanca do zadnjega. Dober sem bil čez celoten Tour," je za Sport Voetbalmagazine dejal Nibali.

"Mislim, da ni prav, da me to sprašujete. Lahko bi tudi sam rekel, koga pa je moral Froome premagati, ko je dobil Tour? Contador ni bil na pravi ravni, sam pa sploh nisem vozil. Koga je torej moral premagati? Nikogar! Ali pa. Quintana je letošnji Giro dobil, ker je napadel na spustu, medtem ko je bila dvignjena rdeča zastava. Vendar tega ne govorim. Vsaka dirka ima sebi lastno zgodovino. Konec." In član Astane je te besede upravičil z naštevanjem svojih dosežkov.

30-letnik je v zadnjih letih zares blestel na tritedenskih dirkah in Tour de France je bil pika na i: "Dobil sem Vuelto, Giro in letos še Tour. Lani sem bil drugi na Vuelti. Na Touru sem že bil tretji in tudi drugi na Giru. Vedno sem bil blizu. Tudi v boju s Contadorjem in Froomom. Ko pa njiju ni bilo, sem se boril s Cadelom Evansom, Ivanom Bassom in ostalimi. Na letošnjem Touru sem se moral boriti tudi proti Alejandru Valverdeju. Nekateri so rekli, da ni bil pravi nasprotnik, saj je zaostal za šest, sedem minut. Na Vuelti pa so ga kar naenkrat vsi jemali resno. Kje je logika?"

Spomnimo. Drugo mesto je na Touru zasedel Jean Christophe Peraud, tretji pa je bil Thibaut Pinot. Christopher Froome in Alberto Contador pa sta poraz na Touru omilila z uspešnima nastopoma na dirki po Španiji. Contador je dirko dobil, Froome pa je bil drugi. Alejandro Valverde je zasedel tretje mesto.
Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ