Nibali: Želim si zmagati na vseh treh dirkah

Nibali: Želim si zmagati na vseh treh dirkah
24.07.2012 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali je bil pravzaprav edini kolesar, ki je na dirki po Franciji na vzponih lahko konkuriral kolesarjema Skyja Wigginsu in Froomeu.
"To je bila velika bitka proti zelo nadarjenim kolesarjem. To, da sem prišel na oder za zmagovalce, je samo dokaz, da sem bil med najmočnejšimi," je povedal na koncu tretji na dirki po Franciji, ki je še dodal: "To je nekakšen zaključek, obenem pa začetek novega. Zadovoljen sem z rezultatom, obenem pa sem spoznal, da moram tej dirki še bolj posvetiti priprave. Če hočem kdaj tudi zmagati."

Nibali je na Elizejskih poljanah izkoristil tudi priložnost in se zahvalil celotnemu Liquigasu, saj jih bo po tej sezoni zapustil. Čeprav bo zamenjal ekipo je jasen. Tudi v prihodnjih sezonah se na največjih dirkah želi boriti za najvišja mesta. Nad tritedenskimi dirkami je bil navdušen že kot otrok, zdaj pa si je postavil še kako visoke cilje:

"Rad bi dobil vse tri tritedenske dirke. Na Vuelti sem že zmagal, bil pa sem že na odru za zmagovalce tako na Giru kot na Touru," je zaključil Nibali. Pred dvema letoma je dobil dirko po Španiji, medtem ko je bil na dirki po Italiji dvakrat tretji.
Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ