Nibalijeve komponente, dobrodelnost in podarjena kolesa

Nibalijeve komponente, dobrodelnost in podarjena kolesa
01.11.2014 AVTOR: D. Z.
FSA je v sodelovanju z Vincenzom Nibalijem izdelal prav posebne komponente. Govorimo o sedežnih oporah, krmilnih oporah in balancah.

Vincenzo Nibali je konec oktobra v prostorih FSA imel novinarsko konferenco, na kateri je predstavil komponente, na katerih bo prepoznaven znak morskega psa, torej njegovega zaščitnega znaka, vzdevka, po katerem tudi prepoznamo zmagovalca letošnje dirke po Franciji. Prav zmaga na dirki po Franciji je glavni motiv za to, da so pri FSA izdelali prav posebne krmilne opore, sedežne opore in balance.

Nibali je torej razkril logo »The Shark «, ki ga zaznamujejo barve dirk, na katerih je zmagal. Govorimo o rdeči (Vuelta), rožnati (Giro) in rumeni (Tour). »Ta nov logotip, ki smo ga razvili s FSA, predstavlja moje najpomembnejše zmage, ki sem jih dosegel v zadnjih letih. Upam, da bom na ta spisek že prihodnje leto lahko dodal še kaj novega, « je dejal Nibali.

Skupaj z glavnim menedžerjem pri FSA Claudiem Marro sta predstavila prej omenjene komponente, na katerih je logotip »The Shark «, napis Nibali in tudi odtenki rumene barve, ki jasno označujejo zmagovalca dirke po Franciji. Gre pa za omejeno serijo, saj bodo izdelali zgolj tristo takih krmilnih opor, tristo sedežnih opor in tristo balanc. Na trg naj bi prišle kaj kmalu, cena pa ni znana.

Na novinarski konferenci je Nibali razkril tudi nov projekt. Gre za dobrodelno organizacijo z njegovim imenom. Z zbiranjem denarja bodo namreč pomagali kolesarsko nerazvitim predelom. S tem bi Nibali rad poskrbel, da bi se kolesarstva lotili tudi tisti, ki si sicer tega ne morejo privoščiti. Zbrani denar bodo najprej podarili moštvu GS Mastromarco. Gre za ekipo z juga Italije, v kateri je v mlajših kategorijah vozil tudi Vincenzo Nibali.

Nibali pa je podprl tudi organizacijo, ki zbira finančna sredstva za zgraditev otroške klinike v Armeniji. K temu projektu so dr. Vincenzo Cassisi in nekateri sodelavci pritegnili še nekatere druge zvezdnike, ki pomagajo pri zbiranju denarja. Poleg Nibalija so to še Scarponi, Gasparotto, Vanotti, Sagan, Basso, Viviani, Pozzato, Kreuziger in Roche. In kaj so do zdaj naredili? Prav vsi so za dražbo že poklonili kolesa, ki so jih letos uporabljali in se nanje tudi podpisali.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ