Nibalijeve "številke" pred Tourom

Nibalijeve "številke" pred Tourom
30.06.2015 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali je očitno pripravljen na branjenje lanske zmage na dirki po Franciji. V to je prepričan tudi njegov trener Paolo Slongo.

Trener pri Astani Paolo Slongo, ki je še posebej zadolžen za treninge Vincenzna Nibalija, je prepričan, da je lanski zmagovalec dirke po Franciji pred začetkom Toura v pravi formi. Taki, kot so si želeli, pa čeprav je tudi letos prvi del sezone odpeljal pod pričakovanji. Podobno kot lani je letos dobro pripravljenost pokazal šele na državnem prvenstvu, saj je ponovil lansko zmago. Pa mu lahko podoben podvig uspe tudi na dirki po Franciji? Zadnji teden, potem ko se je vrnil z dirke Criterium du Dauphine, je preživel na višinskih pripravah na San Pellegrinu.

“Pripravljeni smo. Nibali in preostali kolesarji so formo finalizirali na višinskih pripravah na San Pellegrinu. Opravili smo tudi dva specifična in zelo težka treninga, ko so fantje v 160 kilometrih premagali štiri tisoč metrov nadmorske višine, ” je dejal Paolo Slongo, ki je bil Nibalijev trener tudi pri Liquigasu. Na tistih dveh treningih so kolesarji premagali prelaze, kot so Sella, Campolongo, Valparola, Pordoi in San Pellegrino.

“Fantje so se na vmesnih ravninah vozili za mojim skuterjem, na vzpone pa so opravljali intervale. Nekatere tudi po 30 minut, vseskozi tik pod anaerobnim pragom. Ostali intervali so bili dolgi po 20 minut, zadnjih pet ali šest minut pa so kolesarji prevozili nad pragom, ” je še pojasnil Slongo. Za konec pa je za italijanski časopis Gazzetta dello Sport še dodal: “Ima 64 kilogramov in 5,8 do 6 % telesne maščobe. Je na podobni ravni kot lansko leto. Seveda pa bo na dirki vse odvisno tudi od tega, kaj bodo naredili konkurenti.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ