Nibalijeve vožnje podirajo rekorde gledanosti

Nibalijeve vožnje podirajo rekorde gledanosti
20.07.2014 AVTOR: D. Z.
Neverjetne predstave Vincenza Nibalija na dirki po Franciji so tudi ob televizijske zaslone pritegnile izjemno števili Italijanov.

Že vrsto let je jasno, da dirka po Franciji vsaj v domači državi podira rekorde gledanosti. Ne samo število gledalcev ob cestah, tudi število gledalcev za televizijskimi ekrani se veča. V Franciji naj bi si tako prvo alpsko etapo – dobil jo je Vincenzo Nibali – ogledalo neverjetnih 53 odstotkov Francozov.

Rekord naj bi znašal celo čez 70 odstotkov. To je bilo na Touru 2011, ko je blestel Thomas Voeckler. A tudi v Italiji je julija vroče tudi zaradi kolesarstva. Predvsem zato, ker so Italijani po dolgih letih dobili kolesarja, ki je na dobri poti, da dobi Tour de France. Zadnji Italijan, ki je Tour dobil, je bil Marco Pantani leta 1998.

In tako so iz televizijske hiše RAI razkrili nekatere številke. 13. etapo si je ogledalo skoraj 25 odstotkov Italijanov. V povprečju naj bi pred televizorji sedelo 2.252 milijona ljudi. Na RAI 3 so zabeležili skoraj 16 odstotni delež, na RAI Sport pa nekaj manj kot devet odstotnega. V zadnji uri prenosa so številke še narasle. Vse tja do okrog 2,650 milijona gledalcev.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ