Nica, naj se že začne ...

Nica, naj se že začne ...
29.08.2020 AVTOR: DZ

Pa je pred nami. 107. dirka po Franciji. Drugič v zgodovini bo Grand Depart gostila Nica. Najprej pa naj bi na vrsto prišli sprinterji.

Nica bo drugič v zgodovini gostila veliki začetek dirke po Franciji. Prvič ga je leta 1981. Že 37. pa bo karavana danes gostovala v Nici. Posebnost je, da bosta starta in cilja prve in druge etape v Nici. Pa tudi v ponedeljek se bo tretja etapa ravno tako začela v tem obmorskem mestu.

Prva etapa bi sicer morala ustrezati sprinterjem, a bo vseeno še kako zapletena. Dolga bo 156 kilometrov. Kolesarji se bodo na pot podali ob 14. uri. Dvakrat se bodo morali povzpeti na vzpon tretje kategorije. To je 5,8 km dolg klanec s 5,1-odstotnim povprečnim naklonom Cote de Rimiez.

Sicer pa to ne bo najvišja točka dneva, saj se bodo po premaganem vzponu podali še na 489 metrov visoki Aspremont, ki pa ni kategoriziran. V drugem krogu pa bo še nekoliko višji Levens (540 metrov nadmorske višine). Poleg vzponov kolesarji opozarjajo predvsem na morebitni veter in tehnično zahtevnost te etape.

Sicer pa bodo imeli sprinterji po zadnjem vzponu še dobrih 20 ravninskih kilometrov časa, da ujamejo stik z vodilnimi. Etapa bi sicer morala ustrezati sprinterjem, a napovedan je tudi dež, tako da se lahko marsikaj zgodi.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ