Nica odpovedala organizacijo EP zaradi strahu pred napadi

Nica odpovedala organizacijo EP zaradi strahu pred napadi
06.08.2016 AVTOR: D. Z.
Teroristični napadi in zagotovitev varnosti. Razlogi, zakaj v Nici letos ne bo evropskega prvenstva, na katerem bi se prvič pomerili tudi člani.

Čez dober mesec bi morali kolesarji – v dresih državnih reprezentanc – nastopiti na evropskem prvenstvu. To bi morali izpeljati v Nici. A organizatorji so zdaj organizacijo odpovedali. Razlog? Težko bi poskrbeli za varnost pred morebitnimi terorističnimi napadi. Spomnimo.

Julija je 31-letni Tunizijec na Promenade des Anglais v Nici ubil kar 85 ljudi in ranil 434. »Ker bi taka prireditev zahtevala ogromno število policistov, mi pa nismo dobili zagotovil, da jih bomo toliko imeli na voljo, smo se morali organizaciji tega prvenstva Nici odpovedati, « je dejal župan Nice Philippe Pradal. Sicer pa je evropsko prvenstvo za člane ena izmed novosti, saj smo ponavadi spremljali zgolj evropska prvenstva za mlajše člane, mladince in ženske.

Zdaj pa bi se za medalje pomerili še člani. Nekateri so med nastopajočimi omenjali celo Vincenza Nibalija, Fabia Aruja in Philippa Gilberta. Dirke bi morali izpeljati med 14. in 18. septembrom. Glavni mož Evropske kolesarske zveze David Lapparient pa je poudaril, da bodo evropsko prvenstvo organizirali, le drugo lokacijo bodo izbrali. »Evropsko prvenstvo želimo izpeljati v istem obdobju. Odprti smo za obe možnosti. Da bi ga organizirali v Franciji ali pa izven te države. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ