"Nihče noče na tak način prevzeti majice"

"Nihče noče na tak način prevzeti majice"
02.09.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Mislim, da niče noče na tak način prevzeti majice," pravi Adam Yates, novi vodilni v skupnem seštevku dirke po Franciji.

Julian Alaphilippe. V peti etapi je nosil rumeno majico in zdelo se je, da mu je ne more nihče odvzeti. Tudi zaključni vzpon je bil ravno pravšnji, da bi kvečjemu Alaphilippe lahko še kaj pridobil.

To se sicer ni zgodilo, saj so do izraza vseeno prišli hitrejši kolesarji. Kljub vsemu pa je francoski zvezdnik izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Razlog pa je napaka ekipe. Njegov bratranec in trener Franck Alaphilippe je stal ob cesti in rumeni majici podal bidon s pijačo.

Nič nenavadnega, a vendar je to storil 17 kilometrov pred ciljem. Pravila pa velevajo, da kolesarji v zadnjih 20 kilometrih ne smejo več prejemati pijače in drugih okrepčil.



"Bil sem na avtobusu. Že stuširan sem čakal na če nekatere fante, da se stuširajo, in da bi potem odšli v hotel. Nekdo pa je potem poklical našega športnega direktorja in povedal, da bi lahko oblekel rumeno majic. Zato smo morali na oder," je dejal Adam Yates.

Yates je še priznal, da je šele kasneje izvedel, kaj se je zgodilo, in da mu je vse skupaj pojasnil kar Alaphilippe sam. Podobno, kot trdi Alaphilippe, tudi Yates pravi, da je na Tour prišel z mislijo, da dobi kakšno etapo, in ne, da bi dirkal na skupni seštevek:

"Tu gremo na etapne zmage in ne na skupni seštevek. Želim biti zraven, agresiven. Tudi jutri bom to poskušal. Rumena majice tega ne bo spremenila." Seveda se je oglasil glavni mož Deceuninck Quick Stepa Patrick Lefevre:

"Težko je, vendar pa obstaja pravilo. Poznamo ga, vendar pa je bilo pri 70 kilometrih na uro preveč nevarno, da bi komu dali pijačo. Zato smo izkoristili ravninski del pred klancem. To je bilo edino varno mesto. Zaradi okoliščin smo spregledali znak. Naredili smo napako. Ni kaj dodati."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ