Nino Schurter v elitnem klubu ujel Juliena Absalona

Nino Schurter v elitnem klubu ujel Juliena Absalona
04.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
Nino Schurter je na svetovnem prvenstvu v Novem Mestu na Češkem osvojil še svoj peti naslov prvaka v olimpijskem krosu in s tem ujel Juliena Absalona.

Svetovno prvenstvo v Novem Mestu je potekalo pred ogromno gledalci, saj je bil med favoriti za zlato tudi domačin Jaroslav Kulhavy. Dirko si je v živo ogledalo več kot 23 000 gledalcev. Dogajanje na moški članski dirki se je začelo že v prvem krogu, saj je Jaroslav Kulhavy na krilih gledalcev pospešil že kmalu po štartu.

Sledila sta mu Schurter in še en domačin Ondrej Cink, Julien Absalon pa je nekoliko kasneje dvignil tempo in ujel vodilne. Schurter je v četrtem od šestih krogov silovito napadel in si nabral nekaj prednosti pred Kulhavyjem in Absalonom, ki jo je zadržal do cilja. Domačin je bil drugi, fenomenalni Francoz pa tretji. 

To je bil za Schurterja že peti naslov svetovnega prvaka. "Izjemno sem zadovoljen, vse se je odvijalo po mojih načrtih. Na začetku je bil Jaroslav zelo močan, a sem mu lahko sledil in v zavetrtju prihranil nekaj moči, kar se je poznalo v zaključku. Vedno je lepo premagati ta dva vrhunska kolesarja, " je še dodal po zmagi.

Annika Langvad osvojila naslov za Dansko, Tanja Žakelj 22.

Pri ženskah je v elitni konkurenci slavila Annika Langvad, kar je bil prvi naslov za Dansko po letu 1990. Druga je bila z več kot minuto zaostanka Lea Davison, tretja pa Emily Batty. Dirka se za Tanjo Žakelj, tako kot že celotna letošnja sezona, ni razpletla najbolje, saj jo je končala na 22. mestu z več kot osmimi minutami zaostanka. Zdaj najboljši slovenski gorski kolesarki ostajajo le še priprave in lov za čimboljšo formo pred olimpijskimi igrami v Riu.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ