Nizozemci o Rogliču: Zvezdnik, ki se ni spremenil

Nizozemci o Rogliču: Zvezdnik, ki se ni spremenil
05.07.2018 AVTOR: DZ

"Novinarji se zanimajo zanj, za njegovo preteklost." So nam med drugim o Rogliču dejali predstavniki ekipi LottoNL Jumbo.

Primož Roglič je med dirko po Sloveniji požel ogromno pozornosti. Poleg tega so se pri moštvu LottoNL Jumbo odločili, da bodo o njem pripravili dokumentarni film. Snemali so ga v času dirke po Sloveniji, saj jih je Roglič popeljal tudi v domače kraje: “Novinarji se zanimajo za njegovo preteklosti. V zadnjih letih sem dobil veliko prošenj, da bi šli na skakalncio, kjer je odrasel. Zato smo se odločili, da pridemo sem in naredimo film o osebi za Primožem, saj ga poznamo zgolj kot kolesarja,” je pojasnil Ard Bierens, sicer odgovoren za stik z javnostjo pri moštvu LottoNL Jumb:

“Šli smo v šolo, ki jo je obiskoval. Osredotočili smo se na njegovo življenje od skakalca do osebe, kot je danes.” Z Rogličem sta vseskozi bila snemalec in novinar Job van der Zon, ki je v tistih dneh spoznal: “Je zelo zanimiv. Živi v Monaku vendar sapada sem, v to okolje. Je takšen kakršen je, ni se spremenil. Res nadarjen. Želel je biti najboljši v nečem. Ko ni mogel biti v skokkih, se je odločil v kolesarstvu in zdaj tu postaja vse boljši.” Vsi, ki so ga spremljali pa so bili seveda navdušeni prav nad njegovo preobrazbo v kolesarja. In to zgodbo so želeli prikazati v filmu.

“Nenavadna zgodba, ki je na Nizozemskem nihče ne pozna. Vsaj ne v celoti,” je dodal Job, prej omenjeni Bierens pa je poudaril, da postaja Roglič vse večja zvezda tudi na Nizozemskem: “Ko je lani dobil etapo na dirki po Franciji, se je popularnost močno povečala. Nekajkrat je v intervjujih odgovarjal v nizozemščini in ljudje so ga zato vzljubili.” Bierens je nekoč delal kot novinar, zdaj pa dela na drugi strani, a s takimi, kot je Roglič z veseljem sodeluje: “V veliko čast mi je sodelovati z njim. Je zelo nadarjen, je pa tudi zelo dobra oseba, zelo olikan, kar je nenavadno za zvezdnika, kakršen je. Nekateri se ob tem spremenijo, Primož pa je ostal isti kot pred leti.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ