Nizozemci razmišljajo, da bi DP organizirali v Švici

Nizozemci razmišljajo, da bi DP organizirali v Švici
03.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Nizozemska ima v svojih vrstah nekaj najboljših kolesarjev in kolesark na svetu, v svoji državi pa prav veliko resnih vzponov nimajo na voljo, zato so posledično hribolazci prikrajšani na državnih prvenstvih. Zdaj razmišljajo, da bi DP organizirali kar v Švici.

Foto: KNWU

Nizozemci imajo v svojih vrstah Toma Dumoulina, Stevena Kruijswijka, Sama Oomena, …, direktor Nizozemske kolesarske zveze Thorwald Veneberg pa bi jim rad ponudil možnost, da se potegujejo za majico državnega prvaka.

Skupaj s šefom Jumbo Visme Richardom Pluggejem sta oblikovala idejo, da bi državno prvenstvo organizirali kar v švicarskih alpah, kar bi dalo možnost za osvojitev naslova prvakinje tudi ta trenutek najboljši kolesarki na svetu Annemiek van Vleuten, ki se najbolje znajde na vzponih.

»Najprej smo se pogovarjali z Avstrijci, ki so že gostili SP v Innsbrucku, potem pa smo se osredotočili na švicarske alpe in tudi ekipa, ki organizira dirko po Švici, je bila zainteresirana za tekmovanje. Zavedamo se, da je Švica draga država in da bi za ekipe ter kolesarje pa tudi njihove starše nastali kar veliki stroški. To je ena od tem, ki jih moramo še doreči, v nižjih kategorijah se zavedamo, da si vsi ne bi mogli privoščiti poti v Švico,« je Veneberg priznal, da je kar nekaj ovir pred zanimivo idejo o DP na tujih tleh.

Če se bodo res dogovorili za izvedbo v Švici, ta ČE je še vedno velik, bi bilo to najprej v sezoni 2022, saj je administrativnih ovir kar precej.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ