Nizozemka premočna ... Batageljeva 30.

Nizozemka premočna ... Batageljeva 30.
29.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Anna Van der Breggen razred zase na SP v Innsbrucku. Polona Batagelj 30., Urša Pintar 33.

Na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu so s cestno preizkušnjo opravile še članice. Kufstein je gostil start, cilj pa Innsbruck. Dirka je bial dolga 156 kilometrov. Na startu so bile štiri Slovenke Polona Batagelj, Urša Pintar, Špela Kern in Urška Žigart. Še pred prihodom na zaključne olimpijske kroge so morale kolesarke premagati vzpon na Gnadenwald. Po 64 kilometrih so se podale na 2,8 km dolg klanec s povprečnim naklonom 10,1 %.

Potem pa so sledili trije krogi po 23,8 km s 7,9 km dolgim vzponom na Igls s povprečnim naklonom 5,7 %. Takoj po startu je prišlo do napadov. Potem pa je pobeg uspel Poljakinji Aureliji Nerlo. Pridružila se ji je še Kolumbijka Ana Sanabria. Še pred prvim vzponom se je v padec zapletla prva favoritinja Annemiek van Vleuten. Kljub poškodbi je nadaljevala z dirko. Takoj, ko je glavnina ujela ubežnice, so se pričeli novi napadi in kmalu se je v ospredju izoblikovala manjša skupinica ubežnic.

Iz ozadja pa je 42 kilometrov pred ciljem napadla Anna Van Der Breggen, ki jih je hitro ujela. Zatem ji je lahko sledila le Sprattov, pa še ona je kmalu popustila. Ob vstopu v zadnji krog je imela Nizozemka 1:19 prednosti pred Sprattovo in 3:06 pred trojico zasledovalk: Fahlin, Jasinska in Rivera. Anna Van Der Breggen ni popuščala in se je po več kot štirih urah dirkanja veselila prepričljive mage.

Sprattova je za njo zaostala kar za 3:42, tretja Tatiana Guderzo je zaostala za 5:26. Sledile so Emilia Fahlin, Malgorzata Jasinska, Karol Ann Canuel, Annemiek Van Vleuten, Amy Pieters … Polona Batagelj je bila 30., Urška Pintar pa 33. Obe sta na cilju za zmagovalko zaostali za več kot osem minut. Špela Kern je bila 65., Urška Žigart pa 67.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ