Nizozemke premočne za preostali (ženski) svet

Nizozemke premočne za preostali (ženski) svet
25.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na SP v Innsbrucku je med članicami naslov prvakinje osvojila Annemiek Van Vleuten. Prva tri mesta so osvoile Nizozemke.

Na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku so se popoldne – potem ko so dopoldne mladinci že končali z nastopi v kronometru – v vožnji na čas pomerile še članice. Hall Wattens je gostil start kronometra, cilja pa je bil v Innsbrucku. Proga je bila dolga 27,8 km. Na startu tokrat ni bilo slovenskih predstavnic. Pričakovali pa smo lahko premoč Nizozemk, ki so upravičile vloge favoritinj. Prepričljivo najhitrejša je bila v letošnji sezoni zares neverjetna Annemiek Van Vleuten. 35-letna kolesarka moštva Mitchelton Scott je po progi drvela s povprečno hitrostjo 48,465 km/h. Njen čas pa 34:25.

“Vem, kako lepo se je voziti v prelepi mavrični majici, tako da danes nisem čutila posebnega pritiska. Želela sem zgolj zmagati, tako kot lani. To je bil zahtevne kronometer, saj smo morale poganjati tudi na spustih. Zavedala sem se, da sem v prvem delu pridobila nekaj časa, vendar pa sem vseeno nadaljevala na polno tudi potem,” je po cilju priznala Van Vleutnova. Drugo mesto je tako kot lani osvojila Anna Van Der Breggen, ki je zoastala za pol minute. Tretja Ellen Van Dijk pa je zaostala za 1:25. “Ti dosežki so prišli po zaslugi skupnih priprav, ki smo jih vrsto let opravljale. Zdaj smo sicer članice različnih ekip, vendar pa se je danes poplačala podpora, ki nam jo nudi nacionalna zveza,” je še dodala laska in letošnja prvakinja v vožnji na čas. 

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ