Nogometaš želi izkoristiti krizo v kolesarstvu

Nogometaš želi izkoristiti krizo v kolesarstvu
20.10.2013 AVTOR: D. Z.
Ob razpadu številnih profesionalnih ekip je vsekakor dobrodošla vsaka pozitivna vest o tem, da se kdo odloči ustanoviti novo moštvo, pa čeprav "zgolj" eno izmed kontinentalnih.

Belgijski nogometaš Timmy Simons se je odločil za vsekakor nekoliko nenavadno potezo. Pri 36 letih se je tudi belgijski reprezentant odločil, da s podjetjem Vastgoedservice, katerega je 50-odstotni lastnik, vstopi v svet kolesarstva.

Govorimo o podjetju, ki se ukvarja s prodajo nepremičnin in pri časopisu Het Laatste Nieuws so zapisali, da se s to potezo strinja tudi solastnik podjetja Geert Vanhoof. Razlog pa je očitno zelo preprost.

»Zaradi krize v kolesarstvu, je na trgu ogromno prostih kolesarjev. Zato smo pomislili, da bo to dobra priložnost za ustanovitev tako cestne kot ciklokros ekipe. Proračun je dovolj velik za 15 kolesarjev, « je povedal Simmons, ki je trenutno član domačega moštva Brugge.

Kolesarsko ekipo, vsaj tiste, ki bodo vozili zimsko sezono ciklokrosa, bo vodil izkušeni Wilfried Peeters. Ta je sicer že polno zaposlen kot športni direktor moštva Omega Pharma Quick Step. Prav zato bi lahko novi ekipi pomagal predvsem v zimskem delu.

»Delati v Omega Pharmi Quick Stepu ostaja moja prioriteta. Za novo ekipo bom skrbel predvsem pozimi, ko je sezona ciklokrosa. Najprej so se želeli osredotočiti predvsem na ciklokros, vendar pa so se prav zaradi krize v cestnem kolesarstvu odločili, da ustanovijo tudi cestno ekipo, « je potrdil Peeters.

Eden izmed članov nove kontinentalne ekipe naj bi bil tudi Rob Ruijgh, trenutno še član moštva Vacansoleil-DCM, ki pa bo po tej sezoni razpadlo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ