Nogometni superagent Mendes vstopa v kolesarstvo

Nogometni superagent Mendes vstopa v kolesarstvo
05.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Ena najbolj vplivnih figur v nogometu, agent Jorge Mendes, je prepoznal potencial mladih kolesarskih zvezdnikov in s svojim Polaris Sportom vstopa v kolesarstvo. Prvi stranki sta Almeida in Guerreiro.

Jorge Mendes (na sredini) s svojima najbolj znanima varovancema: Cristianom Ronaldom in Josejem Mourinhom. Foto: Wikipedia

Jorge Mendes velja za enega najbolj vplivnih agentov v nogometnem svetu, predstavlja Cristiana Ronalda, Joseja Mourinha in Jamesa Rodrigueza ter še kopico drugih zvezdnikov, njegovo osrednje tržišče pa je Portugalska.

Po razcvetu mladih portugalskih kolesarskih talentov v minuli sezoni je Mendes s svojo agencijo Polaris Sport prepoznal potencial kolesarstva in sklenil sodelovanje z agencijo Corso Sport, ki predstavlja kar nekaj mladih talentov: Madsa Pedersena, Taa Geoghegan Harta, Sorena Kragh Andersena in Mikkela Bjerga, pa seveda Joaa Almeido in Rubena Guerreira.

Oba sta zablestela na lanskem Giru, Almeida v rožnati majici, Guerreiro pa z etapno zmago in napadalnimi vožnjami, ki so mu prinesle majico najboljšega hribolazca. Mendes bo v prvi fazi sodelovanja predstavljal prav njiju - Polaris Sport bo poizkusil iz Almeide in Guerreira narediti globalna zvezdnika, ki ne bosta prepoznavna le v kolesarskem svetu.

Če se bo sodelovanje izkazalo za uspešno, lahko pričakujemo nove Mendesove projekte v kolesarstvu. »Izleti« izven nogometnega sveta mu niso tuji, med drugim predstavlja voznika formule 1 Charlesa Leclerca, a ker so agenti plačani glede na odstotke plač. ki jih iztržijo za svoje varovance, te pa so v nogometu vrtoglavo visoke, je jasno, da bo Jorge Mendes v prvi vrsti ostal zvest nogometu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ