Nor razplet v Franciji - Tadej Pogačar bo zmagovalec Toura!

Nor razplet v Franciji - Tadej Pogačar bo zmagovalec Toura!
19.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: A.S.O. Alex Broadway

Na kronometru na predzadnji dan dirke je Tadej Pogačar prikazal najboljšo predstavo v karieri, letel je proti cilju na Planche des Belles Filles in na koncu premagal Rogliča za skoraj minuto!

Takšnega razpleta si v Franciji ni mogel predstavljati skoraj nihče, čeprav je bilo jasno, da bo Pogačar naredil vse, da še enkrat izzove Primoža Rogliča, je Rogla do današnje etape izgledal zelo suveren. A na koncu ni bilo tako, Pogačar je zmagal etapo in se povzpel na prvo mesto v skupnem seštevku, Rogliča pa je na koncu v skupnem seštevku prehitel za 59 sekund.

Tadej Pogačar poleg bele, oblekel tudi pikčasto in rumeno majico.


Pogačar je šel od štarta na polno, na kolesu je izgledal odlično, pri Rogliču pa je bilo hitro jasno, da nima najboljšega dneva, saj je že na ravnini izgubil pol minute proti Pogačarju. Oba sta na vzponu zamenjala kolesi, a Roglič je imel iz metra v meter več težav, Pogačar pa je dobil krila in na koncu je najhitreje premagal današnjo traso kronometra do La Planche des Belles Filles. Ob etapni zmagi si je oblekel še pikčasto in belo majico, in ko je prišel do cilja še Roglič, je bilo dokončno jasno, da je Pogačar oblekel rumeno majico najboljšega na dirki po Franciji!

»Ne vem, kaj naj sploh povem, mislim da sanjam. Z ekipo smo opravili izjemno delo, pregledali smo celo traso, odlično so me pripravili, počutil sem se dobro in na koncu sem lahko uresničil svoje sanje. Še vedno težko verjamem, kaj se dogaja, navijači so bili tako glasni, da sploh nisem slišal, kaj mi govorijo po radiu, samo šel sem na polno. Res sem brez besed,« je bilo vidno, da Pogačarju še ni povsem jasno, kaj je dosegel. Na tretje mesto se je z dobrim kronometrom povzpel Richie Porte, tudi za avstralskega veterana je bil letošnji Tour najboljši v karieri.



Pogačarju je hitro čestital tudi Roglič, ki pa bo za to razočaranje porabil kar nekaj časa, da bo premislil, kaj vse je šlo danes narobe. Enostavno je imel slab dan, Pogačar vrhunskega, na koncu pa se zdi, da je dirko po Franciji res zmagal najmočnejši kolesar.

In, dame in gospodje, to je TADEJ POGAČAR!

Kapo dol, Pogi, ob tem pa iskrene čestitke tudi Primožu Rogliču, čeprav se Tour ni razpletel po njegovih željah.



Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ