Nose in Đurasek končala blizu najboljših, Brajkovič spet napadel

Nose in Đurasek končala blizu najboljših, Brajkovič spet napadel
25.03.2012 AVTOR: D. Z.
S posamičnim kronometrom, ki ga je dobil Jan Barta se je končala dirka Coppi e Bartali, na kateri so nastopali tudi kolesarji Adrie Mobila. V nedeljo se bo zaključila tudi dirka po Kataloniji.

Mestece Crevalcore je gostilo start in cilj dobrih 14 kilometrov dolgega posamičnega kronometra v zadnji etapi dirke Coppi e Bartali. Kronometer je dobil Jan Barta, ki je s progo opravil v 16 minutah in 46 sekundah. Barta se je veselil tudi končne zmage, medtem ko se je moral z drugim mestom v kronometru zadovoljiti Adriano Malori. Tretji pa je bil Stefano Garzelli. Najboljši izmed preostalih šestih kolesarjev Adrie Mobila je bil Tomaž Nose, ki je z zaostankom 55 sekund zasedel 38. mesto. Dve mesti slabši in samo sekundo počasnejši je bil Kristjan Đurasek.

V skupnem seštevku so se pri moštvu Team NetApp veselili kar dvojne zmage. Barta je namreč za 13 sekund ugnal Bartosza Huzarskega. Tretje mesto je pripadlo junaku dveh najtežjih etap Diegu Ulissiju, ki je za zmagovalcem zaostal za 21 sekund. Nose je z zaostankom minute in 43 sekund dirko končal na 16. mestu. Đurasek pa je bil s sekundo večjim zaostankom 17. Dirko so končali še Radoslav Rogina, Kristjan Fajt, Matej Gnezda in Simon Pavlin.

Sanchez presenetil sprinterje
Na dirki Svetovnega koledarja po Kataloniji je bila na sporedu 170 kilometrov dolga šesta etapa do Badalone. Večji del dirke ? pobeg se je začel na prvem kategoriziranem vzponu ? so zaznamovali trije ubežniki. To so bili Pineau, Moncutie in Cherel. Njihov poskus se je končal 50 kilometrov pred ciljem. Med tem pa je prišlo tudi do neljubega dogodka, saj so morali organizatorji dirko za nekaj časa ustaviti.

Spremljevalni policist na motorju se je namreč zaletel v nasproti vozeči avtomobil, tako da je bila cesta tudi zaprta. A, ko je glavnina ubežnike kasneje ujela, se je dirka začela znova. Na zadnjem izmed treh vzponov pa se je v ospredju spet pokazal junak tretje etape Jani Brajkovič. Kolesar Astane je napadel skupaj z Singlom, Veikkanenom in Huguetom. Najprej je popustil Huguet, Brajkovič pa je bil izmed teh še najmočnejši.

Nekaj časa je še vztrajal v ospredju, vendar ga je večja skupina, na čelu katere so bili predvsem kolesarji Katjuše, ujela še pred vrhom vzpona. Sledili so še nekateri napadi, vendar so bili vsi neuspešni. Vse do dveh kilometrov pred ciljem. Krajši vzpon je za napad izkoristil Samuel Sanchez, ki je minimalno prednost uspel ohraniti vse do cilja. Olimpijski prvak se je lahko veselil povsem zaslužene zmage z dvema sekundama prednosti. Sprint za drugo mesto je pripadel Allanu Davisu. Tretji je bil Julien Simon.

Jani Brajkovič je etapo končal v glavnini in je zasedel 47. mestu. V glavnini je etapo končal tudi vodilni v skupnem seštevku Michael Albasini, ki vodi že vse od prvega dne. Zdaj ima minuto in pol prednosti pred Samuelom Sanchezom in dve sekundi več pred številnimi ostalimi zasledovalci. Tretji je trenutno Jurgen Van den Broeck, sledijo pa še Daniel Martin, Rigoberto Uran, Damiano Cunego,  Sergio Pardilla, Robert Kišerlovski ? Brajkovič je 47. Do konca dirke kolesarje čaka samo še ena etapa, ki pa bo zelo zahtevna.

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ