Nose tri tedne kolesaril z zlomljenimi rebri in ključnico

Nose tri tedne kolesaril z zlomljenimi rebri in ključnico
29.08.2012 AVTOR: D. Z.
Iz novomeškega moštva Adria Mobil so sporočili, da je moral Tomaž Nose zaradi poškodbe predčasno končati sezono 2012.
Tomaž Nose je pred tremi tedni, med pripravami na etapno dirko po Padaniji in na ekipno svetovno prvenstvo v vožnji na čas, padel. Zato je odšel na slikanje v bolnišnico, kjer pa niso opazili nič posebnega. Kljub bolečinam je zato nadaljeval s treningi.

Vendar so bile bolečine prehude in po dirki Ljubljana-Zagreb - ta je bila v nedeljo - je spet odšel na podrobnejši pregled. Ta je pokazal precej več, kot prvi. Tomaž Nose ima zlomljena tri rebra in ključnico.

"Zdravnik je rekel, da lahko grem na kolo, vendar se pokškodbe ne bodo zacelile. Operacija ni potrebna, vendar bo potreben počitek, tako da ne bom mogel trenirati in s tem ne bi mogel biti dovolj dober za ekipno vožnjo na čas," je dejal Nose, ki je še dodal: "Sestram in zdravniku ni bilo jasno, kako sem sploh lahko treniral in dirkal. Da pa so to sposobni samo kolesarji."

Nose je še priznal, da bo ekipno vožnjo na čas na svetovnem prvenstvu, ki bo na sporedu 15. septembra, spremljal prek televizije: "Verjamem, da bodo fantje dobro nastopili tudi brez mene."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ