Nov bogatejši sponzor v Rogličevi ekipi

Nov bogatejši sponzor v Rogličevi ekipi
11.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Prav neverjeten napredek uspeva ekipi LottoNL Jumbo oziroma predvsem menedžerju Richardu Pluggeju. Zdaj je našel drugega največjega sponzorja. To bo Visma.

Lotto se po tej sezoni umika in dolgo se je govorilo, da bo ekipa, v kateri vozi tudi Primož Roglič v sezoni 2019 poznana zgolj pod imenom Team Jumbo, saj je do zdaj drugi največji sponzor povečal vložek, obenem pa postal prvo ime. Glavni menedžer Richard Plugge pa je že med dirko po Franciji priznal, da iščejo nove vlagatelje, ki bi bili pripravljeni sodelovati s povsem prenovljeno ekipo, ki je v zadnjih treh sezonah tudi z rezultatskega vidika naredila velik korak naprej.

"Rezultate dosegamo s kolesarji, ki so se razvili pri nas. Visma pa je prvo norveško podjetje, ki na tak način podpira kolesarstvo."

Najvidnejši kolesarji so Primož Roglič, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, George Bennett, Robert Gesink … Očitno so oni in predvsem celoten program, ki ga vodijo pri moštvu zelo zanimivi za nove vlagatelje. Pisali smo že o tem, da bodo v naslednji sezoni pri ekipi namesto Škod uporabljali Mercedese. Zdaj je Plugge sklenil kar petletno pogodbo z norveškim računalniškim podjetjem Visma. Ta bo prevzel tudi izpraznjeno mesto v imenu in ekipa, v kateri vozi tudi Primož Roglič se bo z novim letom imenovala Team Jumbo Visma.

Pod takšnim imenom bomo prepoznali tudi drugi del ekipe, ki se ukvarja s hitrostnim drsanjem. Iz Visme so sporočili, da želijo postati bolj prepoznavni tudi izven meja Norveške, saj želijo prodreti na ostale evropske trge. “Po zaslugi dobrega sodelovanja in razvoja s pomočjo Jumba, ki deli naš pogled na prihodnost nismo ostali neopaženi. Tako v športnem svetu, kot poslovnem. Dogovor z Vismo to dokazuje,” je potrdil Richard Plugge:

“Pri Vismi so se že dlje časa zanimali za nas. Dolgoročna podpora Jumba, umik Lotta, še posebej pa dejstvo, kako smo se v zadnjih letih pozicionirali. Vse to je prepričalo vodilne pri Vismi. Rezultate dosegamo s kolesarji, ki so se razvili pri nas. Visma pa je prvo norveško podjetje, ki na tak način podpira kolesarstvo. Na to sem ponosen. Poleg tega je tudi na Norveškem zelo pomembno drsanje, podobno kot na Nizozemskem.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ