Nov incident z motoristom, kolesar v kritičnem stanju

Nov incident z motoristom, kolesar v kritičnem stanju
28.03.2016 AVTOR: D. Z.
V ozadju klasike Gent-Wevelgem se je odvijala prava drama. Motorist je podrl kolesarja. Antoine Demoitie pa je v kritičnem stanju.

Dirko Gent-Wevelgem je po napetem boju dobil Peter Sagan, a ne samo v ospredju, tudi v ozadju se je odvijala prava drama. Informacije so sicer še vedno zelo skope, a mediji so se do nekaterih podatkov vendarle uspeli dokopati. Žrtev nesrečnih okoliščin je tokrat Antoine Demoitie. Mladi belgijski kolesar naj bi med dirko padel, ko pa se je že pobral, naj bi ga na tla zbil eden izmed motoristov, prisotnih na dirki.

Po nekaterih informacijah se motorist trku ni mogel izogniti. Iz ekipe Wanty Groupe Gobert, katere član je Demoitie pa so sporočili, da je na kolesar na intenzivni negi v bolnišnici v Lillu. K njemu pa je že prišla žena z družino. V zadnjem času je prišlo do večjega števila podobnih nesreč na dirkah. Lani je motorist na dirki v San Sebastianu na tla zbil Grega Van Avermaeta. Na dirki po Španiji pa se je prav zaradi motorista na tleh znašel prav današnji zmagovalec Peter Sagan. Slovak je moral kasneje tudi zaradi opeklin odstopiti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ