Nov mejnik pri dolgoročnih pogodbah

Nov mejnik pri dolgoročnih pogodbah
07.08.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Lani je nadvse dolgoročno pogodbo z UAE Team Emirates podpisal Tadej Pogačar, zdaj pa je prav s tem moštvom vse do 2028 pogodbo podaljšal 19-leni Juan Ayuso.

Juan Ayuso naj bi bil eden izmed najbolj nadarjenih kolesarjev v karavani. V mladinski kategoriji je bil izjemen in je serijsko zmagoval. Lani je prvič nastopal med mlajšimi člani in je že blestel - dobil je tudi Giro za mlade kolesarje - potem pa je prestopil v UAE Team Emirates.

Velja za največjega upa španskega in svetovnega kolesarstva in tudi pri moštvu UAE Team Emirates očitno resno računajo nanj v prihodnosti. Potem, ko so si lani zagotovili dolgoročno sodelovanje z dvakratnim zmagovalcem direk po Franciji in serijskim zmagovalcem na krajših etapnih dirkah Tadejem Pogačarjem - podpisal je pogodbo, ki ga z ekipo veže vse do konca sezone 2027 - so se zdaj odločili, da dolgoročno sodelovanje ponudijo tudi Ayusu.

Ta je pogodbo podaljšal vse do konca sezone 2028 in je zdaj vsekakor rekorder. Ayuso je rojen v Barceloni, a je večji del otroštva preživel v Atlanti. Potem pa se je vrnil v Španijo v okolico Alicanteja. Ayuso letos še ne bo debitiral na tritedenski dirki. Je pa prejšnji teden dobil enodnevno dirko Circuito del Getxo. Dirko po Kataloniji je končal petem mestu, četrti je bil na dirki po Romandiji. V ekipi ima vsekakor izjemnega vzornika, ki ga bo težko dosegel oziroma presegel. To je Tadej Pogačar.

"Trening s Tadejem Pogačarjem je izjemna izkušnja. Je najboljši na svetu in lahko sem vesel, da se lahko vozim z njim. Je nekakšna orientacija in želim slediti njegovim stopinjam. To moram izkoristiti, saj je pravi luksuz, da se lahko učim prek njega," je dejal Ayuso. "Ayuso se nam je pridružil med sezono 2021 in je del dolgoročnega načrta te ekipe," so med drugim zapisali v izjavi za javnost pri ekipi UAE Team Emirates.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ