Nov neverjeten šov Van der Poela

Nov neverjeten šov Van der Poela
03.10.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Mathieu Van der Poel je dobil dirko BinckBank Tour. In to po novem izjemnem podvigu, potem ko je napadel 75 kilometrov pred ciljem.

V zadnji etapi dirke BinckBank Tour so kolesarji pripravili pravi spektakel. Dirka se je zaradi ukrepov na Nizozemskem sproti krepko spreminjala. Organizatorji so morali odpovedati drugo etapo, a so potem vendarle izpeljali preostale.

Zaključna ostala taka, kot so jo načrtovali od vsega začetka. Speljali so jo čez vzpone, ki jih poznamo z dirke po Flandriji. Trasa sama je bila zagotovilo za izjemne boje. Poleg tega so bile razlike med najboljšimi majhne.

Vodstvo je branil Mads Pedersen pred Kraghom Andersenom. Vse do 29. mesta so kolesarji zaostajali za manj kot minuto. Ottignies Louvain la Neuve je gostil start, cilj pa je bil na vzponu Geraardsbergen. Znamenitejši vzponi pa: Muur Kapelmuur, Bosberg in Denderoorrdberg.

Prav ob prvem prečkanju vzpona Geraardsbergen (prvi del klanca Muur Kapelmuur) je napadel Mathieu Van der Poel. A do cilja je bilo še 75 kilometrov. Najprej mu je sledila skupina kolesarjev in 50 kilometrov pred ciljem, ob novem prečkanju ciljnega klanca je Van der Poel spet napadel.

Tokrat je čez Muur Kapelmuur nadaljeval sam. Tudi v ozadju niso popuščali, pa čeprav si je uspel privoziti minuto prednosti in 16 kilometrov pred ciljem je Kragh Andersen poskrbel za selekcijo, tako da je tudi Pedersen popustil.

V lovu na Van der Poela se je izoblikovala skupina z naslednjimi kolesarji: Andersen, Stefan Kung, Oliver Naesen in Sonny Colbrelli. Ti so se uspeli približati Van der Poelu, ki je vmes pobral tudi odbitne sekunde na letečem cilju na Bosbergu, a ujeti ga niso uspeli. Van der Poel je dobil etapo in tudi dirko.

Naesen je štiri sekunde za zmagovalcem dobil dolg sprint za drugo mesto. Tretji je bil Colbrelli, četrti pa Kragh Andersen. Prav Andersen se je v skupnem seštevku najbolj približal Van der Poelu. Zaostal je za osem sekund, na tretjem mestu je dirko končal Kung. Zaostal je za 23 sekund.

Sledili so Lapmaert, Pedersen, Colbrelli, Senechal, Teunissen … "Neverjetno je dobiti BinckBank Tour. Sicer sem prišel sem z namenom dobiti dirko, a po včerajšnjem kronometru nisem prav veliko pričakoval. Napadel sem veliko prezgodaj, a čutil sem, da ni bilo pravega sodelovanja, tako da sem se odločil za napad," je dejal junak dneva.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ