Nov Pogačarjev napad v Italiji

Nov Pogačarjev napad v Italiji
10.03.2022 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport / LaPresse

Na dirki Tirreno-Adriatico so na svoj račun prišli sprinterji, a vendar jih je spet v težave spravil tudi Tadej Pogačar, ki je odščipnil dodatne tri sekunde kandidatom za vrh.

Na dirki Tirreno-Adriatico je za kolesarji že tretja etapa. Z izjemo zadnje, ki je skorajda povsem razninska, je bila prav ta etapa še najbolj pisana na kožo sprinterjem. Kljub vsemu so morali kolesarji na 170 kilometrov dolgi poti od Murla do Ternija premagati dobrih dva tisoč metrov nadmorske višine.

Videli smo pričakovan potek dirke. Pobeg kolesarjev, ki so člani predvsem manjših ekip in potem uspešen lov nanje. Potem pa je spet udaril tudi Tadej Pogačar. Tudi tokrat je pospešil s ciljem, da osvoji dodatne tri odbitne sekunde ne letečem cilju. To mu je tudi uspelo, a ob napadu je s sabo potegnil še klubskega kolego Marca Solerja, pa svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa. Kasneje se jim je pridružil še Tao Geoghegan Hart.

Do cilja je bilo še več kot 20 kilometrov, a ubežniki so glavnino očitno presenetili. Razgiban teren pa jim je ustrezal, tako da so si privozili že skoraj pol minute prednosti. A tudi glavnina s sprinterji se je organizirala in je ubežnike ujela dobrih deset kilometrov pred ciljem. Začela se je najprej priprava na sprint, potem pa kaotičen sprint, ki ga je dobil Caleb Ewan.

Avstralec je potrdil odlično pripravljenost pred klasiko Milano-Sanremo. Drugi je bil Arnaud Demare, tretji pa mladi Olav Kooij. Oba slovenska predstavnika sta na cilj prišla v času zmagovalca. Pogačar je bil 23., Jan Tratnik pa 135. Zdaj se tudi v Italiji pričnejo težje etape. Že v četrti bo dobre štiri kilometre dolg ciljni vzpon. Vodstvo v skupnem seštevku brani Filippo Ganna, a ima samo 11 sekund prednosti pred Remcom Evenepoelom in 14 pred Tadejem Pogačarjem.

4. etapa, 10.3.2022: Cascata delle Marmore - Bellante, 202 km ***
Organizatorji so se odločili, da bodo iz dneva v dan poskušali narediti težje etape. Četrta je že zahtevnejša, kar priča 3050 metrov nadmorske višine. Etapa označena s tremi zvezdicami. Dobrih 150 kilometrov je že razgibanih, a potem bodo kolesarji vstopili na zaključna kroga. Dvakrat bodo vzpon na Bellante prečkali, ob tretjem “obisku” pa bo cilj na vrhu tega klanca, ki leži na 345 metrih nadmorske višine. Klanec je dolg 3,8 km, povprečni naklon je 7-odstoten, najstrmejši del pa je 11-odstoten.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ