Nov rekord: 918 metrov v eni uri

Nov rekord: 918 metrov v eni uri
18.11.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Vedno govorimo o rekordu v vožnji na eno uro. Ta letvica je postavljena že zares visoko. A Davide Formolo je v eni uri postavil svojevrsten rekord.

Rekord v vožnji na eno uro drži Victor Campenaerts. Tudi Alex Dowsett pred kratkim ni uspel izboljšati dosežka Belgijca. A tukaj bomo govorili o drugačnem podvigu s cestnim kolesom in na velodromu.

Davide Formolo se ga je lotil. Kolesar moštva UAE Team Emirates, ki je Tadeju Pogačarju pomagal do zmage na dirki po Franciji je nov rekord postavljal v družbi z Mario Vittorio Sperotto na velodromu Mercante v Bassanu del Grappi. Izziv pa, v eni uri prevoziti čim manj metrov, ne da bi sestopila s kolesa.

Uspelo jima je. V eni uri sta prevozila vsega 918 metrov. Torej, manj kot kilometer. Prikaz ravnotežja, potrpežljivosti in vztrajnosti. Zdaj, ko je izziv postavljen, bo prav zanimivo videti, če se ga lotil še kdo … Podvig je kolesarjema uspel na prireditvi Festival del Ciclista Lento. Do zdaj je rekordno znamko držal Bruno Zanoni, ki je leta 2019 prevozil vsega 1070 metrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ