Nov udarec za Ineos – Carapaz po sezoni odhaja k EF EasyPost

Nov udarec za Ineos – Carapaz po sezoni odhaja k EF EasyPost
22.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Po neuradnih informacijah iz večih virov, ki jih povzemajo svetovni mediji, je Richard Carapaz še podpisal triletno pogodbo z ekipo EF Education - EasyPost, tako da po sezoni zapušča Ineos.

Olimpijski prvak in aktualni drugovrščeni z dirke po Italiji Richard Carapaz se je v minulih dveh sezonah ob odstotnosti Egana Bernala uveljavil kot najbolj konstantni kolesar Ineos Grenadiers za tritedenske dirke. Tour de France je lani končal na tretjem mestu, temu je dodal zlato kolajno na olimpijskih igrah, dobro formo pa nadaljeval letos v Italiji, kjer je na Giru zaostal le za Jaiem Hindleyjem. 

Zdaj 29-letni Ekvadorec si je želel vloge nespornega kapetana v ekipi za dirko po Franciji, zato si ni želel podaljšati pogodbe z Ineosom, saj ob Adamu Yatesu in vračajočem se Eganu Bernalu te možnosti ne bi dobil. Je pa bila pogodba z Ineosom po neuradnih informacijah z naskokom najbolj donosna.

Uranovo obdobje je mimo, Carthy svoje priložnosti ni izkoristil

Spomladi je za favorita za podpis pogodbe s Carapazom veljal Movistar, nato pa se je v boj vmešala ekipa EF Education - EasyPost in ga očitno tudi dobila. V Carapazu so končno dobili favorita za oder za zmagovalce, ki mu bo ob strani lahko stala celotna ekipa. Rigoberto Uran je v jeseni svoje kariere, Hugh Carthy pa se je kljub nekaterim prebliskom izkazal za premalo konstantnega, da bi ga dejansko lahko podprli kot kapetana za največje dirke.

Carapaz bo tako v svojih najboljših kolesarskih letih naskok na sveti gral, rumeno majico na Touru, nadaljeval v okolju ameriške ekipe EF Education - EasyPost. Uradno potrditev bomo dobili 1. avgusta, ko kolesarji lahko objavijo pogodbe za naslednjo sezono. 

Ineos zapušča tudi Eddie Dunbar

Vodstvo britanske superekipe pa je dobilo še eno neprijetno novico, saj jih v naslednji sezoni zapušča tudi Eddie Dunbar, ki je letos dobil teden Coppija in Bartalija v Italiji in dirko po Madžarski.

Dunbar odhaja k ekipi BikeExchange – Jayco, kjer naj bi dobil več priložnosti v kapetanski vlogi tudi na tritedenskih dirkah.  

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ