Nov ukrep za katerega Van der Poel pravi: Je to šala? (VIDEO)

Nov ukrep za katerega Van der Poel pravi: Je to šala? (VIDEO)
04.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kako narediti prihod v Arenberg na dirki Pariz-Roubaix čim bolj varen? Organizatorji so v sodelovanju z nekaterimi deležniki očitno našli odgovor. Naredili so "šikano". Ogledate si jo lahko v videu.

Bliža se velika klasika Pariz-Roubaix, ki je znana predvsem po tlakovanih odsekih. Letos jih bo 29. O tem smo že pisali. Označeni so z zvezdicami težavnosti. Pet jih prejemejo najtežji. Ti so trije. Prvi izmed njih je vedno Arenberški gozd.

Tu se vedno naredi huda slekcija in velikokrat pride tudi do padcev. Kolesarji in mnogi drugi so opozarjali na to, da bi morali nekaj spremeniti, da se v ta gozd ne bi vstopilo s tako veliko hitrostjo. “Iz varnostnih razlogov in na prošno Združenja profesionalnih kolesarjev smo se organizatorji dirke Pariz-Roubaix odločili za rahlo spremembno prihoda v Gozd Arenberg,” se glasi prvi del sporočila za javnost.

Kako lahko upočasniš drvečo glavnino, v kateri kolesarji praktično sprintajo, da bi si izborili čim boljši položaj ob vstopu v ta gozd? Z dodatnimi ovinki, seveda. Organizatorji so zato pripravili posebno šikano. Namesto, da bi kolesarji prišli v Arenberg naravnost, bodo morali zaviti desno, potem pa ostro levo - gre za 180-stopinjski ovinek - in sledil bo znameniti odsek s petimi zvezdicami.

“Pred vstopom bo šikana, tako da bodo hitrosti kolesarjev manjše, kar bo zmanjšajo možnosti za padce na samih tlakovcih,” se še glasi del sporočila za javnost. To seveda pomeni, da bodo kolesarji pač sprintali že pred samo šikano, a vendar se bo karavana odseka lotila počasneje, kar je glavni cilj, saj so se v zadnjih letih kolesarji na ta odsek pripeljali več kot 60 kilometrov na uro.

Na družabnih omrežjih se je že pojavil posnetek te šikane in vse skupaj je na twitterju komentiral tudi zmagovalec dirke po Flandriji Mathieu Van der Poel, ki bo v nedlejo na poti do Roubaixa branil lansko zmago. Nizozemec se z idejo očitno ne strinja, saj so bile njegove besede naslednje: “Je to šala?” Ni šala. Seveda bomo v nedeljo videli, če bo ta ukrep učinkovit. Spodaj pa je priložen še video posnetek te novosti pred Arenbergom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ