Nov začetek - Revija Bicikel 1-2/2018

Nov začetek - Revija Bicikel 1-2/2018
09.01.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Koledarji športnih prireditev za leto 2018 so bolj ali manj že izoblikovani in bodo po večini objavljeni do konca januarja.

Medtem ko lahko spet pričakujemo kak nov športni dogodek, pa člani občinskega sveta Občine Bled čedalje glasneje razmišljajo, da bi po novem v juliju in avgustu množične prireditve na Bledu ukinili. Upam, da taka razmišljanja ne bodo postala tudi uradno stališče občine. Mnoge slovenske občine so v preteklem letu ubrale nasprotno pot. Načrtno so se lotile razvoja kolesarske strategije ter začele predstavljati kolesarsko ponudbo in urejati kolesarsko infrastrukturo. Občine Kočevje, Tržič in Ilirska Bistrica so najsvetlejši primeri, ki delujejo tudi v praksi. In prepričan sem, da ne bodo ostali osamljeni.

Za skrajšanje obdobja brez kolesa smo tokrat pripravili deset destinacij za preživljanje zimskega in zgodnjepomladanskega kolesarskega dopusta. To so destinacije, kjer kolesarski turizem ni več le priložnost, ampak udejanjena praksa. Zakaj ravno deset? Brez težav bi jih lahko našteli tudi več, a izbrali smo tiste, ki jih preprosto mora obiskati vsak pravi cestni ali gorski kolesar.

Ni več dolgo do trenutka, ko se bo uradno začelo tudi tekmovalno leto. Pred samim začetkom, ko začnejo naši števci šteti kilometre od ničle, smo se pogovarjali z Uršo Pintar, ki je lansko sezono zaključila kot najboljša slovenska kolesarska na svetovnem prvenstvu ter s petim mestom izboljšala svoj najboljši rezultat na dirkah prve kategorije.

S prvo izdajo novega letnika se nam je pridružil nov kolumnist iz vrst profesionalnih kolesarjev. Po lanski vrnitvi med največje profesionalne ekipe in izjemnem uspehu v kronometru na svetovnem prvenstvu se nam bo z zanimivimi zapisi oglašal Jan Tratnik, ki je občasno že razkrival ozadja iz kolesarskega sveta na naši spletni strani www.bicikel.com.

Uspešno zaključenemu jubilejnemu letu izhajanja revije sledi tudi naraven proces, da ožji sodelavci, ki soustvarjajo revijo, sledijo novim izzivom. Tokrat prvič od začetka izhajanja revije Bicikel objavljamo razpis za lektorja ali lektorico. Petra je v vseh teh letih z lekturo izdaj založbe Aktivni mediji, ne samo revije Bicikel, ampak tudi revij Tekac.si in NaProstem.si, dodala piko na i kakovostnim vsebinam. Rešila je marsikatero kolesarsko besedno zagato in včasih tudi tik pred zdajci začinila oddajanje in potrjevanje revije pred tiskom. V vsem tem času ni začela kolesariti – kar potrjuje, da to ni pogoj za prijavo za lektorja –, z veseljem pa v kolesarski družbi v humorju navrže kakšno kolesarsko teorijo in besedno nezvezo. Petri želimo v uredništvu vse dobro in se ji iskreno zahvaljujemo za dobršno mero potrpežljivosti ter fleksibilnosti pri delu, ko je bilo to potrebno. Hkrati pa se veselimo novih kandidatov, pripravljenih na izziv, ki ga ponuja kolesarski svet v besedi.

 

Kazalo

 

EL HIERO

 

Zimske destinacije

 

Intervju: Žiga Pandur

 

Danny MacAskill - Na robu

 

Intervju - Urška Pintar

 

Vozili smo:
kolesa: Pivot Mach 5.5, Specialized Diverge Comp, Trek Powerfly 7 FS Plus, Cube Attain Race Disc
oprema: Samsung Note 8 in Gearfit2 Pro, Camelback Skyline LR10, Scott MTB Heater Gore-Tex, Met Roam / Met USB LED Light

 

 

Hočem več: Iran 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ