Nov zvezdnik v zvezdniškem BMC

Nov zvezdnik v zvezdniškem BMC
02.02.2014 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu BMC so se odločil, da priložnost za nadaljevanje kariere ponudijo Samuelu Sanchezu, ki je brez službe ostal po razpadu Euskaltel Euskadija

Olimpijski prvak brez pogodbe
Samuel Sanchez je celotno profesionalno kariero preživel v moštvu Euskaltel Euskadi. Po razpadu World Tour ekipe je tako ostal brez pogodbe.

Govorimo o olimpijskem prvaku iz Pekinga, tudi že nosilcu pikčaste majice na dirki po Franciji, ki jo je že končal tudi na odru za zmagovalce.

Razmišljal o koncu kariere
A lanska sezona se za 35-letnega Sancheza ni razpletla najbolje. Brez pravih rezultatov in še brez pogodbe.

Dolgo je iskal novo ekipo in pred dnevi celo poudaril, da če je v naslednjih dveh tednih ne dobi, da se bo predčasno upokojil.

Podrobnosti niso znane
In zdaj so iz moštva BMC sporočili, da je Sanchez z njimi podpisal pogodbo. Podrobnosti sicer še niso znane, a Sanchez naj bi se osredotočil na ardenske enodnevne klasike in potem na tritedenske dirke.

Prav na tritedenskih preizkušnjah je bil že sedemkrat med najboljšimi desetimi v skupnem seštevku. Med najboljšimi tremi pa je končal dve dirki. Leta 2009 zanj domačo Vuelto in naslednje leto Tour de France.

Kot kolesar s prvo pogodbo
»Počutim se kot kolesar, ki bi podpisal prvo pogodbo v življenju. Zahvalil bi se ekipi BMC. Še posebej Andyju Rihsu in Jimu Ochowiczu, ki sta me sprejela v najbolj spoštovano ekipo v World Touru, « je za spletno stran moštva BMC dejal Sanchez.

»Upam, da bom lahko svoje izkušnje delil z mlajšimi kolesarji. Potem, ko sem toliko let dirkal proti Cadelu Evansu, bo zdaj lepo, da mu bom lahko pomagal. Je kolesar, ki ga že dobro poznam, « je še dodal Sanchez.

Kot pomočnik?
Sancheza so v BMC tako pripeljali, potem ko so zaradi dopinške afere odpustiti Alessandra Ballana. »Z njegovimi izkušnjami in sposobnostmi bo Sammy prišel še kako prav ekipi, « je dejal menedžer ekipe Jim Ochowicz:

»Nastopi lahko na vseh dirkah, še posebej pa se veselimo, da bo kolegom pomagal na ardenskih klasikah in na tritedenskih dirkah. « Sanchez si je tako prislužil lepo darilo tri dni pred njegovim 36 rojstnim dnevom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ