Nova afera s Potnimi listi

Nova afera s Potnimi listi
27.06.2012 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da je odprla disciplinski postopek zoper Leonarda Bertagnollija, ki je že oznanil, da bo končal športno pot.
Dolgo časa nismo slišali nič o Bioloških potnih listih. Pravzaprav je bil Tadej Valjavec - bolj znan primer je zgolj še primer Franca Pellizottija - ena izmed prvih in obenem tudi zadnjih žrtev tega sistema, v katerega Mednarodna kolesarska zveza vlaga več milijonov evrov letno. Zdaj pa so pri UCI očitno spet upravičili vložene milijone.

Sporočili so, da bodo postopek sprožili zoper Leonarda Bertagnollija. Rezultati s testiranj naj bi namreč namigovali na zlorabo nedovoljenih poživil, čeprav v njegovem telesu konkretnega nedovoljenega sredstva niso našli. Kolesar Lampreja Bertagnolli je že sporočil, da bo zaključil kariero.

"Zahvalil bi se vodstvu Lampreja, ki me je sprejelo medse v mojih zadnjih letih. Seveda tudi vsem prejšnjim menedžerjem in sponzorjem, ki so me podpirali in z mano delili vesele trenutke," je dejal Bertagnolli. Pri Lampreju so sporočili, da so bili sumljivi vzorci odvzeti med letoma 2008 in 2009. Torej še preden je prestopil v italijansko moštvo. Od takrat je torej minilo že nekaj let, kar pomeni, da je UCI zelo pozno sprožil preiskavo.

Bertagnolli pa je največji uspeh dosegel prav leta 2009, ko je dobil etapo do Faenze na dirki po Italiji. Dobil pa je tudi enodnevno preizkušnjo za VN Melinde. A spet je vprašanje, zakaj je UCI ta postopek sprožil šele zdaj, torej tri leta kasneje. A dejstvo je, da se približuje največja kolesarska dirka Tour de France ... in kot običajno to pritegne tudi številne afere.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ