Nova anketa: Katera izmed največjih aprilskih klasik vam je najljubša?

Nova anketa: Katera izmed največjih aprilskih klasik vam je najljubša?
23.03.2013 AVTOR: D. Z.
Mogoče ste že opazili. Na spletni strani bicikel.com vam ponujamo novo anketo. Vprašanje je, katera izmed največjih aprilskih klasik vam je najljubša?

Datumi štirih enodnevnih klasik, za katere lahko glasujete
31. 3. 2013: Dirka po Flandriji (Belgija)
7. 4. 2013: Pariz – Roubaix (Francija)
14. 4. 2013: Amstel Gold Race (Nizozemska)
21. 4. 2013: Liege-Bastogne-Liege (Belgija)

Izbirate lahko med štirimi odgovori. Najprej bo že naslednji teden na sporedu dirka po Flandriji. Za prestižno zmago se bodo kolesarji potegovali 31. marca. Potem vam seveda ponujamo še znamenito klasiko Pariz-Roubaix, kjer se kolesarji bolj kot po cestah vozijo po tlakovanih poljskih poteh. Ta bo na sporedu 7. aprila. Na obeh dirkah bo zmago branil Tom Boonen.

Naslednja klasika, za katero lahko glasujete, bo Amstel Gold Race. Nizozemska dirka je najmlajša izmed naštetih, vendar pa iz leta v leto pridobiva na pomembnosti. Letos bo na sporedu 14. aprila, zmago pa bo branil Enrico Gasparotto. Za konec pa še najstarejša. Liege-Bastogne-Liege. Lani je dirko dobil Maksim Iglinski, letos bomo zmagovalca dobili 21. aprila.

Za kakšne klasike gre, boste lahko sproti spoznavali na našem spletnem portalu. Več o petih največjih enodnevnih klasičnih dirkah si lahko preberete tudi v zadnji številki revije Bicikel. Tam smo se poglobili predvsem v naslednje dirke: Milano-Sanremo, dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege in dirka po Lombardiji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ