Nova britanska World Tour ekipa?

Nova britanska World Tour ekipa?
11.02.2016 AVTOR: D. Z.
Vodstvo ekipe, ki ima letos Prokontinentalno licenco - One Pro cycling - trdi, da se s sponzorji že dogovarjajo, da bi stopili na najvišjo stopničko.
Naslednje leto na tritedenske dirke
Ekipa One Pro Cycling je letos naredila skok naprej. Vodstvu je uspelo pridobiti Prokontinentalno licenco. V Veliki Britaniji pa se kolesarstvo zares hitro razvija. In to želijo pri ekipi, ki seveda deluje v senci zvezdniškega Skya tudi izkoristiti. Lastnik in nekdanji igralec kriketa Matt Prior je očitno zelo blizu dogovora z enim izmed večjih sponzorjev.

Z željo, da že v letu 2017 ekipa postane članica World Tour ekip, najkasneje pa leta 2018. »Načrt je tak, da bi še naprej rasli, da bi še napredovali. V prvem letu smo naredili velik skok naprej. Zdaj imamo Prokontinentalno licenco. Naslednje leto želimo nastopati na tritedenskih dirkah, morda celo pridobiti World Tour licenco. To želimo doseči. To je naš naslednji korak, « je priznal Prior.

"Priti vse do vrha"

Priznal pa je še, da ni dvoma, da za nov skoka naprej potrebuje finančno podporo. Precej večjo, kot jo ima trenutno. »Zdaj imamo priložnost, da jo poiščemo. Pri tem smo zelo aktivni, iščemo partnerja, ki bi nas popeljal stopničko više. « Prior je dodal, da je opravil že številne razgovore, in da so bili nekateri zelo zainteresirani: »Projekt je zelo zanimiv. To je vse, kar lahko trenutno povem, saj sem tudi zelo vraževeren. «

A Prior noče zgolj sodelovati med najboljšimi. Želi se približati tudi Skyu: »Ne gre zgolj za dirkanje proti Skyu. Gre za dirkanje proti velikanom, kot je Tinkoff. Gre za to, da si na vrhu v nekem športu. Tam hočemo biti. Ko sem igral kriket, nisem želel igrati zgolj ob sobotah. Želel sem igrati na tekmah svetovnega pokala, pred sto tisoč ljudmi. Tu gre v mojem primeru za podobno stvar. Ne gre za tekmovanje proti enemu ali dvema nasprotnikoma. Gre za to, da sodelujemo na največjih dirkah, ki si jih vsi želijo gledati. To nas vznemirja. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ