Nova ekstremna dirka v Sloveniji: Slo24ultra

Nova ekstremna dirka v Sloveniji: Slo24ultra
08.04.2016 AVTOR: D. Z.
Letos sicer ne bo popularne dirke okoli Slovenije, zato pa Marko Baloh pripravlja novo preizkušnjo. Slo24ultra.

24-urna preizkušnja v Dobrovniku
»Je prava 24-urna cestna kolesarska dirka v Sloveniji. Primerna je za vse, ki bi radi preizkusili vzdržljivost in preverili, koliko kilometrov lahko prevozijo v enem dnevu. Istočasno bo potekala tudi 12-urna dirka, « nam je zaupal Marko Baloh. Dirka se bo začela 9. julija ob 12. uri v Dobrovniku. Torej tam, kjer se je lani začela kraljevska etapa dirke po Sloveniji. Trasa bo potekala na ravninskem, 11 kilometrov dolgem krogu skozi občini Dobrovnik in Turnišče.

Zmagovalec pa bo tisti, ki bo v 24 urah prevozil največ kilometrov. Prijavili se bodo lahko posamezniki in posameznice ter štirčlanske ekipe (moške, ženske, mešane). »Primerna je za čiste začetnike v vzdržljivostnem kolesarjenju ali kolesarjenju nasploh, saj spremljevalna ekipa ni potrebna. Na startno-ciljnem prostoru bo za tekmovalce ves čas poskrbeljano a hrano in pijačo. Ni pomembno niti, kolikokrat se boste ustavili. Priporočamo pa hitre postanke, saj se ura ne ustavi, « je še pojasnil Marko Baloh.

Za pomoč prosil Andreja Petroviča
Tudi ta dirka bo potekala pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze (UMCA). »Na startu pričakujemo nekaj najboljši ultra-kolesarjev in kolesarke sveta. Število tekmovalcev bo omejeno na dvestvo. Upoštevali bomo čas prijave, « je še razkril Baloh. Priznal je, da je o organizaciji take dirke že zelo dolgo razmišljal. Za vzor pa je vzel dirko, na kateri sta se z Juretom Robičem kalila. To je bila dirka Kraftwerk Trophy blizu Dunaja.

»Prvi človek, ki sem ga prosil za pomoč je bil dolgoletni vodja moje ekipe in eden najboljših prijateljev Andrej Petrovič, ki je eden izmed redkih Slovencev, da ne rečem Zemljanov, katerega izkušnje v ultra-kolesarstvu se lahko kosajo z mojimi. Poleg tega pa ima še morje izkušenj, tako iz trenerskih kot organizacijskih vod. Ker potrebujemo ravninsko traso brez semaforjev in stop znakov ter malo prometa o okolici Ljubljane nismo niti razmišljali, « je še pojasnil Baloh. V Dobrovniku pa so naleteli na veliko podporo. Tudi župan Kardinar je nad projektom navdušen. »To ne bo le dirka., ampak 24-urno kolesarsko druženje z zabavo, glasbo in piknikom. Predvsem pa odkrivanje meja svojih zmogljivosti vsakega udeleženca. Zabavno bo, « še pravi Baloh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ