Nova pogodba za Gauduja, nov dres za Boro Hansgrohe

Nova pogodba za Gauduja, nov dres za Boro Hansgrohe
24.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti, Bora Hansgrohe

Pred začetkom dirke po Franciji se v kolesarskem svetu vedno veliko dogaja. David Gaudu je podaljšal pogodbo z Groupamo – FDJ, Bora Hansgrohe pa je predstavila svetlejši dres za Tour.

Začnimo z dresom nemške ekipe. V zadnjih sezonah so se spremenjeni dizajni dresov za največje dirke uveljavili v karavani, nekateri iz praktičnih razlogov, saj so preveč podobni majici vodilnega, kot je primer Jumbo Visme, spet drugi pa predvsem iz marketinškega vidika.

Dres Bore Hansgrohe je nekje vmes, črne odtenke so zamenjali z belo barvo in tako pripravili vizualno podoben dres, le da je svetlejši in bo kolesarjem v julijski vročini francoskih cest pomagal v bitki s soncem. 

Gaudu ostaja zvest Groupami

»Ne predstavljami si, da bi dirkal v kakšnem drugem dresu,« je ob podaljšanju pogodbe z Groupamo – FDJ povedal David Gaudu. Francoz, ki bo letos vnovič kapetan ekipe na rumeni pentlji, je podaljšal pogodbo do konca sezone 2025. 

Podaljševanje pogodb pred Tourom se je kolesarjem že marsikdaj maščevalo, saj lahko odmevna predstava v Franciji precej dvigne kolesarjevo ceno, po drugi strani pa letošnje predstave Gauduja ne kažejo na to, da bi se lahko resno vmešal v boj za zmagovalni oder.

Van Avermaet ostal brez Toura

Prvič po letu 2014 Greg van Avermaet ne bo dirkal na dirki po Franciji. Ne zaradi koronavirusa, temveč po odločitvi ekipe AG2R – Citroen, ki ga ni uvrstila v osmerico za Tour. »V glavi sem bil že na Touru, nepredstavljivo mi je, da me ekipa ni izbrala. Očitno menijo, da nisem dovolj dober na vzponih, a v prvih 10 dneh bi bil s svojimi izkušnjami zelo dragocen,« je bil v pogovoru z belgijskimi mediji slabe volje van Avermaet. Na seznamu je kot prva rezerva in glede na vse več okužb s koronavirusom v ekipah ni izključeno, da bomo van Avermaeta tudi letos spremljali na dirki po Franciji. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ