Nova Sidi Ergo 3 in Dragon 3

Nova Sidi Ergo 3 in Dragon 3
02.04.2012 AVTOR: Jaka Jaušovec
Eden najbolj prepoznavnih proizvajalcev kolesarskih čevljev je osvežil svoj vrh ponudbe.

Pri italijanskem čevljarskem specialistu Sidi so nedavno prenovili dva izmed tehnično najnaprednejših kolesarskih čevljev – modela Ergo 2 in Dragon 2. Kakovost čevljev jasno dokazuje tudi dejstvo, da so jih pozorna očesa mnogokrat opazila pod galošami nekaterih profesionalnih kolesarjev, ki so sicer sponzorirani od drugih proizvajalcev kolesarskih čevljev.

Nova modela, Ergo 3 Carbon Vent za cestno in Dragon 3 Carbon za gorsko kolesarjenje, zaznamuje kopica izboljšav, še najbolj pa pri cestnem čevlju izstopa povsem nov podplat z inovativnim in nastavljivim sistemom zračenja, ki ga je moč tudi povsem zapreti. Sam podplat pa je, navkljub povečani togosti, od prejšnje različice lažji za dodatnih 38 gramov.

Prav tako prenovljen je tudi podplat modela Dragon 3 Carbon, katerega posebnost je, da je karbonski podplat izredno tog v sredinskem delu, medtem ko je v predelu okoli prstov kljub vsemu nekoliko bolj fleksibilen, s čimer so pri Sidiju izboljšali prekrvavitev stopala in olajšali hojo po terenu. 

Oba modela imata z namenom večjega udobja tudi prenovljena in nastavljiva zategovalca pete, prav tako je po višini nastavljivo tudi zgornje zapenjalo, velja pa še omeniti, da sta oba kolesarska čevlja izdelana iz materiala Lorica® oziroma iz vrste obdelanega naravnega usnja, ki se prilagodi obliki stopala, diha in je za vodo odbojen. Tudi pri prenovljenih modelih čevljev Sidi so vsa zapenjala in obrabljivi deli podplatov zamenljivi in jih je moč kupiti kot nadomesten del, česar bodo veseli vsi kolesarji, ki na kolesu preživijo veliko časa oziroma se jim je kdaj zgodil kak nepredviden padec. Čevlji so že na prodajnih policah trgovine Maxisport Čerin in drugo ter so na voljo v različnih barvah in velikostih med številkami 38 ter 48.

 

Več na www.sidisport.com in www.maxisport.si.

 

Še predstavitven posnetek na omrežju Youtube: 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ