Nova zmagovita predstava Vingegaarda na baskovskih cestah

Nova zmagovita predstava Vingegaarda na baskovskih cestah
07.04.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Letošnja dirka po Baskiji se odvija povsem po željah Jonasa Vingegaarda in ekipe Jumbo Visma. Tudi v četrti etapi je Vingegaard v ciljnem šprintu strl odpor Mikela Lande in prišel do zmage.

Četrta etapa je bila zelo razgibana, z vzponom druge kategorije v zaključku, ko je bilo od vrha do cilja le še manj kot 20 kilometrov spusta in nekaj ravnine. Teren je bil idealen za napade, kot je to na baskovskih cestah pogosto, napadal pa je kar nosilec rumene majice.

Vingegaard je šel v ofenzivo proti vrhu vzpona na La Asturiano in sledil mu je lahko le Landa. Skupaj sta se lotila hitrega spusta in si privozila 25 sekund naskoka, kar je bilo v zadnjih razgibanih petih kilometrih ravno dovolj, da sta zadržala nalet zasledovalne skupine. 

V zadnji ovinek je kot prvi pripeljal Danec, nato je odprl šprint in brez večjih težav strl odpor Lande. Šprint zasledovalne skupine, ki je v cilj prišla le dve sekundi za njima, je dobil Matteo Sobrero. 

Vingegaard ima v skupnem seštevku zdaj 12 sekund naskoka pred Lando in 31 pred tretjim Davidom Gaudujem. Danes je pred kolesarji etapa, kjer bi v zaključku lahko prišlo do minimalnih razlik, a je bolj verjetno, da se bo končala s šprintom manjše skupine, jutri pa sledi zadnja, krožna etapa v okolici Eibarja. 

Tam smo v preteklosti že videli zanimive razplete dirke in tudi letos bo, glede na majhno prednost Vingegaarda pred Lando, dirkanje zelo zanimivo. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ