Nova znižanja plač: Zdaj pri Astani in tudi pri Bahrain McLaren?

Nova znižanja plač: Zdaj pri Astani in tudi pri Bahrain McLaren?
01.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Astani, pa tudi pri ekipi Bahrain McLaren naj bi zaradi posledic, ki jih pušča koronavirus in posledično pomanjkanje dirk prišlo do znižanja plač.

Iz Astane so tudi uradno že potrdili, da bodo vsem v ekipi - kolesarjem in osebju - za 30 odstotkov znižali mesečne plače. Ukrepe bodo pričeli izvajati s tem mesecem in bo tako vse dokler se sezona ne bo spet nadaljevala. "Do te odločitve je prišlo, ker so se zaradi koronavirusa tudi sponzorji znašli v krizi," je dejala managerka v podjetju Yana Seel.

Obenem je dodala, da so kljub zamudi pri izplačilih poravnali vse obveznosti do kolesarjev, ki so jih imeli v prvih mesecih tega leta: "Radi bi poudarili, da bomo celotne zneske spet izplačevali, ko bo te krize konec. Vsi kolesarji in osebje spoštujejo odločitev, saj se zavedajo, da gre za izredne odločitve v izrednih časih." Pred Astano so se za podoben ukrep odločili tudi pri Lotto Soudalu. Z osebjem so prekinili pogodbe, kolesarjem pa znižali plače.

"To so težki čas za kolesarski svet in tudi za našo ekipo. S tem se moramo soočiti in preživeti do konca krize. Seveda pa to ni idealna situacija," je dodal glavni mož Astane Aleksander Vinokurov: "Upamo lahko, da bo tega kmalu konec in se bomo spet osredotočili na dirkanje. Odločili smo se, da vsem v organizaciji znižamo plače za 30 odstotkov, saj smo celota in prav vsak je pomemben del ekipe."

In potem je tu Bahrain McLaren. Pri cyclingnews.com trdijo, da so iz dobro obveščenih virov - prišli naj bi do sporočila, ki naj bi ga vodstvo poslalo kolesarjem - izvedeli, da bodo kolesarji tri mesece prejemali 70 odstotkov svojih plač. Kolesarji naj bi to izvedeli 1. aprila. Upoštevali pa naj bi mesece marec, april in maj. Iz moštva, v katerem vozijo tudi Domen Novak, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Grega Bole in Luka Pibernik tega še niso komentirali. Med izpostavljenimi kolesarji te ekipe so vsekakor Mark Cavendish, Mikel Landa, Dylan Teuns in Wout Poels.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ