Novi predsednik KZS je Pavel Marđonović

Novi predsednik KZS je Pavel Marđonović
24.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

Včeraj je potekala skupščina Kolesarske zveze Slovenije, na kateri so volili tudi novega predsednika. Z 99 glasovi je zmagal Pavel Marđonović, dosedanji predsednik Tomaž Grm je prejel 78 glasov.

Skupščina Kolesarske zveze Slovenije je bila preložena, ker so se pojavili zapleti z razlaganjem statuta, ki omejuje posameznika na dva mandata na predsedniškem mestu. Vmes je odstopil še generalni sekretar Aleš Kalan, njegove naloge je prevzel v.d. Milan Knez, ob sprostitvi ukrepov ob izboljšanju epidemije koronavirusa pa je KZS-ju le uspelo izvesti skupščino.

Potekala je v Austria Trend Hotelu, volili so tudi člane predsedstva, seveda pa je bilo najbolj zanimivo v boju za položaj predsednika zveze. Tomaž Grm je ob drugačni razlagi statuta, ki naj bi mu dovoljeval dva predsedniška mandata po izteku prvega, še enkrat prišel na volitve kot kandidat za predsednika. Tokrat se mu ni izšlo, z 99 glasovi je največjo podporo dobil 50-letni Pavel Marđonović.

Direktor Lafarge Cementa je v kolesarskem svetu precejšnja neznanka, zanimivo bo videti, kako se bo spoprijel z vodenjem zveze, za Radio Slovenija pa je takoj po izvolitvi povedal, da ga najprej čaka izbor novega generalnega sekretarja, nato pa se bo potrebno lotiti dela.

Ob predsedniških so potekale volitve tudi za druge organe zveze. V 15-članskem predsedstvu bodo tako poleg predsednika Marđonovića v štiriletni mandat vstopili: Marko Polanc (predsednik odbora za cestno kolesarstvo), Jan Starman (predsednik odbora za gorsko kolesarstvo), Peter Gregorčič (predsednik odbora za množičnost in rekreacijo), Rok Lozej (OCK), Dejan Gorenc, Tadej Tekavčič, Klavdij Blažko (vsi OGK), Rok Erce, Andraž Grum, Slavko Sinič (vsi OMR), Luka Žele (strokovni svet), Anej Štrucl (mednarodni odnosi), Robi Jenko (predstavnik kolesarjev) ter predstavnik sodniške organizacije, še poroča KZS.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ