Novi varnostni sistem kolesarske dele ščiti kar z magneti (VIDEO)

Novi varnostni sistem kolesarske dele ščiti kar z magneti (VIDEO)
13.05.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Hexlox ponuja zelo enostavno, a hkrati učinkovito zaščito za dele kolesa, ki so najbolj izpostavljeni kraji. Deluje s pomočjo magnetov.

Če je vaše kolo za mestno vožnjo nekoliko višjega cenovnega razreda, potem bo tatovom hitro padlo v oči. Za varovanje celega kolesa obstaja kar nekaj inovativnih sistemov, ki so bolj ali manj učinkoviti, na udaru pa so tudi kolesarski deli. 

Tako lahko tudi v slovenski prestolnici vidimo kar nekaj parkiranih koles, ki so ostali brez obročev, sedeža ali krmila. Hexlox želi preprečiti prav to, hkrati pa vam na kolesu ne bo potrebno zamenjati nobenih že obstoječih delov. Princip je namreč povsem preprost - gre za magnetne vložke, ki jih namestimo v vdolbino vijaka in tako preprečimo, da bi lahko sedež ali krmilo snel kdorkoli z osnovnim setom orodja. 

Vsak set magnetov Hexlox deluje na prav posebni valovni dolžini, zato jih lahko odstranite le s posebnim priloženim ključem, ki ga dobite v setu. Ključ iz drugega seta magnetov ne more odstraniti, prav tako jih ne morete izvleči z normalnim magnetom. Zato bodo s Hexloxom vaši deli precej bolj varni. 

Zaradi preprostosti sistema je zaščita dokaj poceni, kar je še dodaten plus. Set dobite za 21 evrov, na voljo pa so v različnih velikostih za različne vijake na kolesu. Delovanje je podrobno predstavljeno tudi v videoposnetku. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ