Novi YT Jeffsy

Novi YT Jeffsy
11.01.2019 AVTOR: Jure Klančar

Dolgo pričakovan naslednik je tukaj, ali lahko zapolnil čevlje predhodnika?

V stilu prejšnje YT-jeve promocijske kampanije so se tudi pri predstavitvi novega Jeffsija odločili za precej ekstravaganten pristop. Kot glavno zvezdo so izbrali samega Christopherja Walkena ter nam v precej skrivnostnem videu prvič pokazali novega YTja.

Kako se razlikuje od predhodnika?
Prejšnji Jeffsy je bil zaradi svojega igrivega značaja ter predvsem dostopne cene izjemno popularen, vendar s svojo geometrijo nikoli zares v koraku s časom. Nobeno presenečenje torej, da je YT za novo kolo sledil trendom long, low and slack (dolgo, nizko in položno) ter tako Jeffsija glede geometrije postavil pred konkurenco.
Spremembe so vse v pravi smeri z daljšim reachom (horizontalna razdalja od gonilnega do krmilnega ležaja), bolj položno krmilno osjo, precej strmejšim kotom sedežne opore ter več prostora za daljšo sedežno oporo. Prenovljeno je bilo tudi vzmetenje, ki z večjim anti-squatom ponuja bolj učinkovito pedaliranje, kar v kombinaciji s strmejšim kotom sedežne opore zagotovo ponuja boljše vzpenjanje.




Specifikacije - 29 in 27.5
Jeffsy je za zdaj doživel preporod samo v karbonski različici, dostopnejši aluminijasti modeli pa so še vedno na voljo v prejšnji različici. Tako kot prej ostajajo s filozofijo 'size doesn't matter' in kolo ponujajo v različici z 29 ali 27.5-colskimi obroči. Za razliko od prejšnjega leta so nekateri modeli opremljeni tudi s SRAM pogonskimi sklopi, večina pa vsesplošno razočaranje ostaja z unikatno kombinacijo Shimanove mehanike in E13 kaset, saj ni nikjer videti novega Shimana XTR. Na novih modelih je predstavljena tudi velikost XXL za največje med nami in za možnost izbire ene večje velikosti, kar je z nižjo sedežno cevjo zdaj možno. Karbonska različica je ponujena v modelih od Pro Race (5300€) do Comp (3300€), za cenejše aluminijaste modele pa bomo verjetno morali še malo počakati. Vse modele, specifikacije in cene si lahko ogledate na spletni strani YT.






Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ