Novinci, ki vas lahko presenetijo

Novinci, ki vas lahko presenetijo
15.02.2021 AVTOR: DZ

Pri spletni strani Inrng.com so preučili, kateri novinci bi se v svetu pravega profesionalizma lahko že letos uvrščali na vidnejša mesta. Tu so izbranci ... 

Novinec. Govorimo o kolesarju, ki je prvič podpisal pogodbo z WorldTeam ekipo oziroma ProTeam (prej prokontinentalno) ekipo. Poleg tega mora biti tudi mlajši od 25 let. Zaradi lanskih posebnih okoliščin so tu tudi nekateri kolesarji, ki bodo letos vendarle že drugo sezono vozili za največje ekipe.


Tom Pidcock
Britanec, ki blesti že vrsto let in je med najboljšimi na svetu že od mladinski vrst je letos odpeljal večji del ciklokros sezone in bil nadvse uspešen. Zelo blizu je bil osvojitvi bronaste medalje na svetovnem prvenstvu. Nekajkrat se je na dirkah po robu postavil tudi Mathieuju Van der Poelu in Woutu Van Aertu. 21-letnik je pri vsega 157 centimetrih zares vsestranski kolesar. Lani je na dobil Giro Baby, pa tudi Pariz-Roubaix za mlajše člane. Postal je tudi svetovni prvak v olimpijskem krosu med mlajšimi člani. Zdaj pa je podpisal pogodbo z Ineosom. Med drugim bo že letos nastopil tudi na tritedenski dirki - v programu ima špansko Vuelto.


Simon Carr
Britanec. Letnik 1998. Je član moštva EF Education Nippo. V letošnji sezoni pa je že debitiral na dirki GP Cycliste la Marseillaise. Zasedel je 24. mesto. Še lani je vozil za ekipo Nippo Delko One Provence in ob koncu sezone je dobil dirko Prueba Villafranca Ordiziako Klasika. Potem je po zaslugi sponzorjev prišlo do združitve ekip in tako je Carr pristal v WorldTeam ekipi.


Diego Camargo
Ostajamo pri moštvu EF Education Nipp. Tu je 22-letni Kolumbijec Diego Andres Camargo. Lani je še vozil za lokalno kolumbijsko ekipo in neuspešno dirkal tudi v Poreču. Predtem je bil 11. na dirki po Kolumbiji. Očitno dovolj, da je prepričal Jonathana Vaughtersa. Za ekipo še ni nastopil, v programu pa ima nastop na dirki po Kataloniji. Gre za hribolazca, ki bi lahko nadomestil Danija Martineza. Ta je odšel v Ineos.


David Dekker:
23-letni Nizozemec ima kar 189 centimetrov in prihaja iz kolesarske družine. Njegov oče je Erik Dekker, nekoč mojster za enodnevne dirke, ki je dobil tudi štiri etape na dirki po Franciji. David bi lahko šel po njegovih stopinjah. Lani je v dresu moštva SEG Racing Academy blestel pred prekinitvijo sezone, saj je dobil dirki druge kategorije Dorpenomloop Rucphen in Craft Ster van Zwolle. Tretji pa je bil na le Samynu. Prepričal je vodstvo Jumbo Visma. Podpisal je pogodbo do konca sezone 2022 in letos že ima v programu nastop na dirki UAE Tour ter na dirki po Italiji. A vendar mnogi pričakujejo, da bo lahko največ dosegel na enodnevnih dirkah. Seveda bo sprva pomagal Woutu Van Aertu.


Antonio Tiberi:
Se še spominjate mladinske vožnje na čas na SP 2019? Antonio Tiberi je takoj po startu imel težave s kolesom in že v prvem ovinku je moral zamenjati kolo. Potem pa je nadaljeval izjemno in kljub vsemu prišel do naslova svetovnega prvaka. Kmalu zatem je postalo jasno, da je podpisal za moštvo Trek Segafredo. Ima šele 19 let in lani je del sezone odpeljal kot član moštva Colpack Ballan. Je odličnen kronometrist, ki pa bi pri 182 centimetrih in 62 kilogramih prav lahko postal kolesar za etapne dirke. Italijani si vsekakor želijo naslednika Vincenza Nibalija. Prav od njega se bo lahko letos Tiberi tudi kaj naučil. Lani je dobil enodnevno dirko druge kategorije Trofeo Citta di San Vendemiano. Letos ga čaka resnejše dirkanje med elito. Najprej na UAE Touru. Sledi Laigueglia in potem GP Industria&Artigianato.


Marco Brenner
Govorimo o komaj 18-letnemu mladeniču, ki je profesionalno pogodbo podpisal takoj po končani sezoni med mladinci. Zdaj je član moštva DSM (prej Sunweb), ki uspešno dela z mladimi kolesarji. Med mladinci je nemški državni prvak, na četrtem mestu pa je končal dirko GP Reubliland. Osvojil je drugo mesto na mladinskem evropskem prvenstvu v vožnji na čas. Cestno dirko je končal na četrtem mestu. Tako kot ostali mladinci lani prave priložnosti za dokazovanje zaradi odpadlih dirk ni dobil. Vrsto vrhunskih rezultatov je dosegel že leta 2019, ko je bil še prvo leto med mladinci. Takrat je blestel na praktično vseh dirkah, na katerih je nastopal in bil tudi tretji na SP v vožnji na čas. Zmagoval je na gorskih etapah, v vožnjah na čas, v sprintih … Prav zato bi bil vsekakor tudi lani med serijskimi zmagovalci. Letos pa bo že med elito, pa čeprav bi lahko šele prvo leto nastopal med mlajšimi člani. Najprej ga čaka dirka Tour des Alpes Maritimes et du Var. Z moštvom DSM ima pogodbo vse do konca sezone 2024.


Clement Champoussin
Francoz. Ima 22 let, poznamo pa ga še iz leta 2018, ko je na več dirkal poskušal premagati Tadeja Pogačarja. A mu nikakor ni uspevalo. Peti je bil na dirki Tour de l’Avenir, ki jo je Pogačar dobil. Naslednje leto je dobil dirko po Furlandiji. Takrat kot član moštva Chambery Cyclisme Competition. A vseskozi je imel v rokah pogodbo z zdaj moštvom AG2R Citroen. Lani je po ponovnem začetku sezone vendarle dobil priložnost med elito. Po odstopu na dirki po Ainu je na osmem mestu končal dirko po Luksemburgu, končal pa je tudi krstno tritedensko dirko - dirko po Španiji. Bil je 31.


Olav Kooij
Jumbo Visma ima tudi svojo razvojno ekipo in prav iz te prihaja 19-letni Nizozemec, ki ga dobro poznajo tudi kolesarji slovenskih ekip. Lani je še pred prekinitvijo sezone dobil dirko po Umagu in potem dirko v Poreču. Po ponovnem začetku sezone pa je bil še najbojši v Kranju. Potem, ko je že lani dobil priložnost nastopati v WorldTeam različici Jumbo Visme je takoj zablestel z zmago v prvi etapi dirke Coppi e Bartali. Za konec sezone je bil najboljši še na dvodnevni dirki za Pokal narodov Orlen Nation GP. Dobil je obe etapi. V tej sezoni bo od začetka nastopal za WorldTeam ekipo. Prva dirka bo Le Samyn.


Natnael Tesfatsion
Eritrejec je še lani vozil za kontinentalno različico moštva NTT, tako da je bil sotekmovalec Martina Lavriča. Zdaj pa bo sotekmovalec Žige Jermana pri moštvu Androni Giocattoli Sidermec. Lani je marca dobil osemdnevno dirko prve kategorije po Rwandi in očitno je tam prepričal Giannija Savia. Bil je tudi drugi na sedemdnevni dirki La Tropicale Amissa Bongo. Na evropskih dirkah se mora še izkazati, za to ima v italijanski ekipi časa vsaj dve leti, saj je podpisal dveletno pogodbo.


Ben Zwiehoff
Sicer je že dobili kar 26 let in v to kategorijo morda niti ne bi več spadal. A leta 1994 rojeni Nemec je podpisal pogodbo z Boro Hansgrohe. Bolj ali manj uspešno je do zdaj nastopal z gorskim kolesom, a zaradi pomanjkanja eksplozivnosti tam očitno ni mogel poseči po najboljših mestih na najvišji ravni. Po nekaterih informacijah naj bi strokovnjake pri Bori Hansgrohe navdušil na skupnih pripravah. Po nekaterih podatkih naj bi se udeležil tudi testiranja pri moštvu Jumbo Visma in tudi tam naj bi vse navdušil, saj naj bi pokazal izjemne “številke”. Vseeno se je odločil za Boro Hansgrohe, ki očitno išče kolesarje, ki bi na vzponih čim dlje ostali ob Emanuelu Buchmannu. Zwiehoffova prva dirka bo UAE Tour, naslednja pa dirka po Italiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ