Novo poglavje v postavljanju mejnikov!

Novo poglavje v postavljanju mejnikov!
03.12.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Primož Roglič je po mnenju novinarjev in poznavalcev kolesarstva najboljši kolesar letošnje sezone. Prejel bo prestižno nagrado Velo d’Or.

Lani je Primož Roglič v boju za Velo d'Or, ki ga podeljuje priznana revija Velo Magazine zasedel tretje mesto. Zdaj je še napredoval in je tako s strani novinarjev razglašen za najboljšega kolesarja sezone. Podelili so mu Velo d’Or.

Priznanje je lani osvojil Julian Alaphilippe. Priznanje podeljujejo od leta 1992. Med nagrajenci pa so tudi Miguel Indurain, Chris Froome, Alberto Contador, Fabian Cancellara, Jan Ullrich, Marco Pantani, Tony Rominger, Laurent Jalalbert, Alejandro Valverde, Paolo Bettini … In zdaj je prvi na tej lestvici še Primož Roglič.


Letošnji nominiranci so bili poleg Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča še Tao Geoghegan Hart (VB), Pauline Ferrand-Prévot (Fra), Caleb Ewan (Avs), Julian Alaphilippe (Fra), Filippo Ganna (Ita), Jakob Fuglsang (Dan), Anna van der Breggen (Niz), Mathieu van der Poel (Niz), Wout van Aert (Bel), Marc Hirschi (Švi), Daniel Martinéz (Kol), Remco Evenepoel (Bel) in Sam Bennett (Irs).

Letošnjo sezono sta zaznamovala oba, tako Primož Roglič kot Tadej Pogačar. Pogačar je zablestel že na začetku sezone, še pred koronavirusom. Sledil je prisilni premor in državno prvenstvo. Z izjemnima dvobojema sta blestela oba zvezdnika. Cestno dirko je dobil Primož Roglič, kronometer pa Tadej Pogačar.

Potem je Roglič dobil dirko po Ainu, padel pa je na poti proti končni zmagi na dirki Criterium du Dauphine, ki jo je med najbojlšimi končal Pogačar. Sledila je izjemna dirka po Franciji, polna novih mejnikov za Slovenijo. Po izjemnem preobratu jo je dobil Tadej Pogačar pred Primožem Rogličem.

Roglič se je po razočaranju kljub drugemu mestu vrnil najprej s šestim mestom na svetovnem prvenstvu, potem pa z izjemno zmago na klasiki Liege-Bastogne-Liege, ki jo je Pogačar končal na tretjem mestu, Matej Mohorič pa na četrtem. Pogačar je sezono končal, Roglič pa jo je nadaljeval na dirki po Španiji. Tam je bil spet izjemen. Dobil je štiri etape in ponovil lanski uspeh. Dobil je dirko po Španiji!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ