Novo presenečenje v Argentini, Grega Bole 10.

Novo presenečenje v Argentini, Grega Bole 10.
22.01.2016 AVTOR: D. Z.
V Argentini so na svoj račun prišli ubežniki. Zmagal je 20-letni German Tivani. Grega Bole je v sprintu zasedel 10. mesto.

Četverica najprej ni bila nevarna ...
Na dirki po San Luisu je za kolesarji že peta etapa od Rence do Juana Koslaya. Dolga je bila 169 km. Pred startom je v majici vodilnega v skupnem seštevku blestel Eduardo Sepulveda, sicer član moštva Fortuneo Vital Concept. Ta je imel po izjemni zmagi v četrti etapi tri sekunde naskoka pred Dayerjem Quintano in nekaj več pred Ricardom Contrerasom.

Po pričakovanjih peta etapa v skupnem seštevku ni prinesla sprememb. So pa mnogi pričakovali, da se bodo sprinterji udarili za etapno zmago. Pa vendarle se vse ni izšlo po njihovih željah. Kmalu po startu je prišlo do pobega dneva. V ospredju se je znašla četverica ubežnikov. To so bili Cabrera, Ibarra, Tivani in lanski zmagovalec na tej dirki Dani Diaz. Skupaj so si hitro privozili nekaj več kot pet minut prednosti, potem pa so pospešili tudi v glavnini.

... potem pa padec v glavnini in večja razlika

Največ dela so v ozadju opravili člani moštva Fortuneo-Vital Concept, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku, in člani italijanske reprezentance, ki so delali za sprinterja Elio Vivianija. 30 kilometrov pred ciljem je razlika med ubežniki in glavnino znašala vsega dobri dve minuti. Potem pa je v glavnini prišlo do hudega padca. Med temi je bil tudi Nairo Quintana, odstopiti pa sta morala Contreras in sprinter Gaviria.

Kolumbijec je dirko nadaljeval, njegov klubski kolega Adriano Malori pa je moral odstopiti. Glavnina je upočasnila, v ospredju pa so ostali samo še trije kolesarji, saj je popustil Cabrera. Ubežniki so 25 km pred ciljem prednost povečali na štiri minute. V lovu so se italijanski reprezentanci pridružili še člani Etixx Quick Stepa in Lampreja Meride. V zaključnih kilometrih pa je bilo jasno, da ubežnikov ne bodo mogli ujeti.

Grega Bole 10.
Tri km pred ciljem je napadel Diaz, Tavira in Ibarra pa sta mu komajda še sledila. Sledil je zadnji kilometer. Tivani je bil vseskozi na prvem mestu in je pogledoval po konkurentih. Kljub slabemu izhodiščnemu položaju pa je pokazal največ moči in se je pri komaj 20 letih veselil prestižne zmage. Diaz je bil drugi, Izarra pa tretji.

Glavnina je zaostala za dobro minuto in pol. Sprint za četrto mesto je dobil Elia Viviani. V tem sprintu se je izkazal tudi Grega Bole, ki je zasedel 10. mesto. Sepulveda je brez težav obdržal majico vodilnega v skupnem seštekvu. Dayer in Nairo Quintana sta zdaj najbližja zasledovalca. Manj kot minuto za vodilnim zaostaja še Miguel Angel Lopez. Pred kolesarji je zdaj najtežja šesta etapa. Na dirki so še Matej Mohorič, Jani Brajkovič in Jan Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ